AcasăStiri generaleArtmark: Palatul Cesianu-Racoviţă - deschis publicului, în weekend, de Ziua Naţională Constantin...

Artmark: Palatul Cesianu-Racoviţă – deschis publicului, în weekend, de Ziua Naţională Constantin Brâncuşi

Galeriile de Artă Artmark invită publicul sâmbătă şi duminică, la Palatul Cesianu-Racoviţă, pentru a petrece weekendul în compania artei şi a participa la programul dedicat Zilei Naţionale Constantin Brâncuşi.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, iubitorii de artă vor fi întâmpinaţi simbolic de figura celebrului sculptor şi vor fi invitaţi să participe la un concurs în urma căruia vor primi un suvenir care ne aduce aminte de celebra şi îndrăgita operă ‘Sărutul’.

Uşile Palatului Cesianu-Racoviţă vor fi deschise publicului în intervalul orar 10,00 – 20,00.

Legea prin care data de 19 februarie a fost declarată Ziua Brâncuşi ca sărbătoare naţională a fost promulgată la 27 noiembrie 2015 de preşedintele Klaus Iohannis. Potrivit Legii nr. 305/2015, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot organiza şi/sau sprijini logistic şi material manifestări cultural-artistice dedicate acestei zile.

Personalitate marcantă în mişcarea artistică a veacului al XX-lea, Constantin Brâncuşi a lăsat posterităţii o operă impresionantă, contribuind semnificativ la transformarea sculpturii tradiţionale în sculptură modernă. Este artistul care a asimilat în opera sa ”toată istoria sculpturii pe care a dominat-o şi a depăşit-o”, după cum remarca criticul de artă Mircea Deac, în volumul ‘Constantin Brâncuşi’ (Editura Meridiane, 1966).

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks