Acasă55Cseke Attila spune că proiectul de consolidare de risc seismic a clădirilor...

Cseke Attila spune că proiectul de consolidare de risc seismic a clădirilor ar putea intra în martie pe agenda Guvernului

Proiectul privind consolidarea de risc seismic a clădirilor ar putea intra în luna martie pe agenda Guvernului, a declarat, luni, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

‘Preconizez că în luna martie vom reuşi să introducem acest proiect legislativ în şedinţa de guvern. Avem pe circuitul de avizare interministerială avizul Ministerului de Finanţe, chiar săptămâna trecută, urmând să înaintăm proiectul de act normativ la Ministerul Justiţiei. Este un proiect legislativ foarte important din mai multe perspective. În primul rând, pentru că, după mai mulţi ani, creează o altă abordare a statului legat de interesul public de consolidare de risc seismic a clădirilor’, a declarat Cseke Attila într-o conferinţă de presă.

El a precizat totodată că proiectul creează cadrul legal pentru implementarea PNRR, pentru că în acest plan există 217 milioane de euro pe consolidare de risc seismic la clădiri publice, respectiv clădiri multirezidenţiale – blocuri de locuinţe.

‘Şi avem nevoie de acest proiect legislativ pentru a putea implementa aceste investiţii. Nu în ultimul ultimul rând, este o reformă importantă asumată de Ministerul Dezvoltării în PNRR care va trebui finalizată prin aprobarea legii în Parlament până la sfârşitul acestui an’, a menţionat ministrul.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks