AcasăStiri generaleBotoşani: ISU a identificat spaţiile şi amplasamentele care pot fi folosite pentru...

Botoşani: ISU a identificat spaţiile şi amplasamentele care pot fi folosite pentru găzduirea refugiaţilor din Ucraina

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani are identificate locaţiile şi amplasamentele care pot fi folosite pentru găzduirea refugiaţilor din Ucraina, dacă situaţia o va impune, a declarat, joi, prefectul judeţului Botoşani, Sorin Cornilă.

Acesta a făcut un apel la calm către populaţia din Botoşani, în special pentru cea din zona de frontieră, precizând că se află ‘într-o legătură permanentă cu structurile implicate în asigurarea siguranţei şi ordinii publice’.

‘Sunt într-o legătură permanentă cu structurile implicate în asigurarea siguranţei şi ordinii publice în judeţul Botoşani. Acestea îşi desfăşoară activităţile în programul normal, dar cu o atenţie sporită, ca urmare a conflictului izbucnit în Ucraina. Judeţul Botoşani nu are niciun punct de trecere deschis cu Ucraina, cel mai apropiat fiind cel de la Siret din judeţul vecin, Suceava. Din informaţiile pe care le deţinem la acest moment nu există o modificare în ceea ce priveşte traficul vamal de la punctele de trecere de pe raza judeţului Botoşani, respectiv cele cu Republica Moldova. În ceea ce priveşte o eventuală situaţie în care vor apărea refugiaţi pe raza judeţului nostru, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă are identificate locaţiile şi amplasamentele care pot fi folosite pentru astfel de situaţii, respectiv locaţiile folosite şi în cazurile de situaţii de urgenţă. Fac un apel la calm, cu rugămintea ca în acest context cetăţenii să se informeze doar din surse oficiale’, a declarat prefectul Cornilă.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks