AcasăStiri generaleDolj: CJ alocă un ajutor de minimis de 100.000 euro companiei Ryanair...

Dolj: CJ alocă un ajutor de minimis de 100.000 euro companiei Ryanair pentru noi rute pe Aeroportul Craiova

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a aprobat, în şedinţa de joi, acordarea unui ajutor de minimis individual de 100.000 euro companiei aeriene low-cost Ryanair, în scopul creşterii traficului, numărului de destinaţii la RA Aeroportul Internaţional Craiova şi a promovării turistice a judeţului Dolj.

Potrivit proiectului de hotărâre, ajutorul se va acorda sub formă de grant, în suma de 100.000 euro, pe o perioadă de doi ani, respectiv 50.000 euro/an, în 2022 şi 2023, iar banii provin din bugetul judeţului.

În baza ajutorului solicitat, Ryanair va opera trei rute noi pe Aeroportul Internaţional Craiova, pentru o perioadă de cel puţin trei ani, iar destinaţiile menţionate în cererea de acordarea a subvenţiei sunt către Irlanda, Germania şi Spania.

Conform proiectului de hotărâre privind acordarea ajutorului de minimis, cheltuielile eligibile pentru finanţarea în cadrul acestei proceduri sunt pentru promovarea judeţului Dolj pe pagina de internet a companiei.

‘Se doreşte promovarea aeroportului şi a judeţului prin evidenţierea facilităţilor disponibile, a atracţiilor turistice, a opţiunilor de transport etc (…) Judeţul Dolj consideră că impactul economic al turiştilor internaţionali şi al călătorilor în interes de afaceri este un factor major în dezvoltarea economică a zonei. Judeţul Dolj intenţionează să vizeze aceşti vizitatori pentru a creşte ponderea pasagerilor de intrare (…), să maximizeze veniturile non-aeronautice ale aeroportului’, se menţionează în hotărârea CJ Dolj.

Preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a afirmat că administraţia judeţeană a investit de-a lungul timpului în Aeroportul din Craiova pentru a creşte traficul de pasageri şi numărul de destinaţii, motiv pentru care în 2013 a mai acordat un ajutor de minimis companiei Wizz Air.

‘Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa intenţionează să opereze zboruri pe Aeroportul Internaţional Craiova chiar din acest an. Este vorba de compania Ryanair, care va aduce noi destinaţii de călătorie din Craiova către Irlanda, Spania şi Germania, prin acordarea acestui ajutor de minimis. Scopul nostru este să creştem traficul de pasageri şi de destinaţii operate de pe Aeroportul Internaţional Craiova, dar şi de a promova, din punct de vedere turistic şi economic, judeţul Dolj’, a spus preşedintele CJ Dolj. AGERPRES / (AS – autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks