Acasă93Bistriţa-Năsăud: Tăşuleasa Social pune campusul propriu la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina

Bistriţa-Năsăud: Tăşuleasa Social pune campusul propriu la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina

Asociaţia Tăşuleasa Social din Bistriţa, cunoscută pentru proiectele sale de mediu şi sociale, a anunţat vineri, printr-o postare făcută pe pagina de socializare, că poate primi între 20 şi 30 de refugiaţi din Ucraina la campusul său din Pasul Tihuţa, situat la graniţa cu judeţul Suceava.

În mesajul transmis, cei de la Tăşuleasa Social şi-au arătat solidaritatea faţă de Ucraina şi ‘compasiunea pentru locuitorii marii Rusii, care s-au trezit peste noapte că ţara lor urăşte pe toată lumea’.

‘Este îngrozitor ce se întâmplă acum în Ucraina…. Chiar dacă de aici, de la Tăşuleasa, când ne urcăm pe un deal mai mare, Ucraina se vede cu ochiul liber, este imposibil să ne imaginăm frica prin care trec locuitorii acestei ţări, invadată pur şi simplu de un război. Avem toată compasiunea şi pentru locuitorii marii Rusii, care s-au trezit peste noapte că ţara lor urăşte pe toată lumea şi s-a întors la nivelul epocii în care conducea Ivan cel Groaznic. Le dorim din tot sufletul putere şi curaj, să se poată împotrivi deciziilor unui dictator complet iraţional şi suntem solidari cu ei. Campusul nostru este pregătit să primească între 20 şi 30 de persoane refugiate din Ucraina şi avem cunoştinţele şi sprijinul necesar de la cel mai important partener internaţional al nostru, Die Johanniter, pentru a şti să facem faţă unei asemenea situaţii’, a transmis asociaţia Tăşuleasa Social.

Pe grupul de Facebook ‘Uniţi’ pentru Ucraina, mai multe persoane din judeţul Bistriţa-Năsăud şi-au arătat disponibilitatea de a caza refugiaţi în locuinţele lor, situate în special în zona rurală, iar o pensiune dintr-o comună de pe Valea Bârgăului, traversată de drumul naţional 17, care leagă Moldova de Transilvania, a anunţat că oferă mese calde gratuite pentru ucraineni şi pentru persoanele care le oferă ajutor pentru transport.

De asemenea, există persoane din municipiul Bistriţa şi oraşul Beclean care au demarat o campanie de strângere de alimente, apă, medicamente şi hrană pentru animale şi intenţionează să se deplaseze în zona Vămii Siret pentru a-i ajuta pe refugiaţi.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks