Primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, a declarat, vineri, că municipiul Giurgiu poate dispune de câteva sute de locuri pentru refugiaţi în diverse săli sau în unele moteluri.
‘Noi nu avem locuinţe sociale, dar în caz de necesitate pun la dispoziţie toate sălile pe care le am, cu toate că e inadecvat să primeşti refugiaţi şi să-i cazezi într-o sală de sport, dar într- o situaţie de urgenţă, da, putem face şi acest lucru. (…) Oricum, toate taberele de refugiaţi se vor administra în baza unei strategii guvernamentale. Totodată, mai mă gândesc la moteluri, pentru că nu toate motelurile din oraş sunt ocupate. Avem motelul Prietenia care nu este ocupat în proporţie de sută la sută şi mai avem alte forme de cazare, dacă le punem pe toate, pot spune că am la îndemână câteva zeci poate chiar câteva sute de locuri. O soluţie mult mai eficientă este aceea în care s-a comportat Guvernul României cu carantinaţii, cu turiştii aflaţi în tranzit’, a afirmat, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Adrian Anghelescu.
Totodată, primarul spune că se gândeşte şi la o acţiune de donare de sânge pe care o va iniţia în zilele următoare.
‘Eu am trăit în zone de război şi am văzut atrocităţile, fiindcă erau perimetru securizat, chit că vorbim despre Somalia sau de Afganistan sau de alte zone unde am fost. Vedeam ce s-a întâmplat şi vedeam uneori şi cadavrele în putrefacţie lăsate în unele cazuri de izbelişte. Nu este de glumit cu acest lucru fiindcă teroarea, impunerea, ciclicitatea îşi pun amprenta. (…) Acum o oră le-am spus celor din Primărie să ia legătura cu Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, pentru că m-am gândit că ar fi oportună o acţiune de donare de sânge pe care vreau să o fac săptămâna viitoare’, a mai declarat edilul.
În ceea ce priveşte adăposturile în caz de atac pentru populaţia din municipiul Giurgiu, primarul a spus că în oraş sunt 19 adăposturi cu o capacitate cuprinsă între o sută şi două sute de locuri fiecare, dintre care 12 sunt funcţionale.