Insula Cotu Mic din Lugoj, situată între cele două braţe ale râului Timiş, va fi transformată, până la sfârşitul lunii mai, în loc de agrement prin reabilitarea cadrului natural de pe insulă, de către voluntarii Asociaţiei Verde de Banat.
În cadrul proiectului ‘Lugojenii îşi îngrijesc insula’, se vor derula o serie de activităţi care să valorifice armonios potenţialul acestei oaze din inima oraşului, prin ecologizare, refacerea spaţiilor verzi, plantare de copaci, amenajarea unor alei şi amplasare de mobilier urban, transmite un comunicat al Asociaţiei Verde de Banat, remis, vineri, AGERPRES.
În acţiune sunt implicaţi peste 150 de elevi de la Şcoala gimnazială Coşteiu şi de la liceele lugojene ‘Coriolan Brediceanu’, ‘Iulia Haşdeu’ şi ‘Valeriu Branişte’.
Pentru că educaţia face mereu diferenţa, tinerii voluntari au beneficiat şi de o lecţie nonformală de implicare civică şi gestionare a deşeurilor, desfăşurată chiar la faţa locului, săptămâna trecută, şi susţinută de cadre didactice dedicate. Copiii au învăţat despre importanţa implicării fiecăruia în protejarea mediului înconjurător, despre puterea faptelor bune pe care le putem face zilnic şi au experimentat modalităţi concrete prin care să contribuie la construirea unui viitor verde şi sustenabil.
Activităţile vor continua şi în acest weekend, prin acţiuni de colectare a vegetaţiei uscate precum şi finalizarea operaţiunilor de curăţenie şi înlăturare a deşeurilor.
Proiectul ‘Lugojenii îşi îngrijesc insula’ este finanţat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Lugoj, program coordonat la nivel naţional de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR.