Acasă93Mureş: Marii angajatori, îndemnaţi solicite caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col...

Mureş: Marii angajatori, îndemnaţi solicite caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureş au îndemnat marii angajatori din judeţ să ofere angajatelor, în luna martie, câte o testare gratuită Babeş-Papanicolau, în cadrul proiectului ‘Program de prevenţie, depistare precoce şi tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru’.

‘Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va merge, începând cu luna martie, lună dedicată femeii, la marii angajatori din regiunea Centru (…) Facem un apel, pe această cale, către toţi marii angajatori din judeţul Mureş şi din celelalte judeţe din Regiunea Centru să ofere femeilor angajate un dar al sănătăţii şi să solicite caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin în vederea testării gratuite Babeş-Papanicolau. Toate acţiunile se desfăşoară în cadrul proiectului ‘Program de prevenţie, depistare precoce şi tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru’. Proiectul are ca obiectiv creşterea accesului la servicii accesibile, durabile şi de înaltă calitate, inclusiv asistenţă medicală şi servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenţie, depistare precoce (screening) diagnostic şi tratament precoce al cancerului de col uterin pentru 170.200 de femei din regiunea Centru, dintre care minim 50% aparţin grupurilor vulnerabile’, a arătat SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Proiectul este derulat de SCJU Târgu Mureş în parteneriat cu UMFST Târgu Mureş şi urmăreşte promovarea prevenţiei şi depistarea precoce a cancerului de col uterin.

În acelaşi timp, proiectul atrage atenţia autorităţilor publice asupra importanţei derulării unui screening de col uterin la nivel regiunii Centru, pentru a creşte numărul femeilor care merg regulat la controale medicale şi care conştientizează importanţa depistării precoce a cancerului, precum şi de a influenţa percepţiile şi atitudinea societăţii pentru a schimba obiceiurile şi comportamentele membrilor săi.

În cadrul proiectului, femeile din grupul ţintă 24-29 de ani pot participa la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolau.

‘Pentru că e Luna Femeii, pe lângă a sărbători, recomandăm femeilor să aibă grijă de sănătatea lor şi să vină la testarea gratuită pentru screeningul cancerului de col uterin, mergând pe principiul că este mult mai uşor să prevenim o problemă de sănătate decât s-o tratăm. Doamnelor şi domnişoarelor, este momentul să vă oferiţi un cadou pentru sănătatea proprie, dar şi pentru familia dumneavoastră! Echipa noastră de management şi de medici vă oferă toată atenţia şi cunoştinţele medicale pentru a preveni această gravă maladie! Mulţumesc firmelor mureşene interesate de activităţile proiectului nostru şi pentru faptul că au înţeles importanţa acestui mare proiect de sănătate pentru comunitatea noastră, dar şi pentru fiecare dintre noi!’, a declarat managerul de proiect, dr. Cosmina Cristina Uzun. AGERPRES / (AS – autor: Dorina Matiş, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks