AcasăStiri generaleMaramureş: 20 de bărbaţi ucraineni descoperiţi după ce au trecut râul Tisa...

Maramureş: 20 de bărbaţi ucraineni descoperiţi după ce au trecut râul Tisa pentru a ajunge în România

Un număr de 20 bărbaţi ucraineni au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră pe teritoriul românesc după ce au trecut prin râul Tisa, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

‘La ore diferite, lucrătorii noştri din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au depistat 16 cetăţeni ucraineni, bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 55 de ani, care au trecut din Ucraina în România, prin apa râului Tisa. Aceştia au fost depistaţi pe direcţia localităţilor de frontieră Sighetu Marmaţiei, Bocicoiu Mare şi Lunca la Tisa. Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău au depistat, tot ieri (luni n.red.), în zona de responsabilitate, patru cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 25 şi 49 de ani, care au trecut din Ucraina în România’, a precizat reprezentantul ITPF Sighetu Marmaţiei.

Potrivit sursei citate, toţi aceşti cetăţeni ucraineni au solicitat o formă de protecţie statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

După ce în Ucraina a fost impusă legea marţială în urma atacului Rusiei, bărbaţii cu vârste între 18 şi 60 de ani nu mai au permisiunea să plece din ţară. AGERPRES / (AS – autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks