Acasă55Drulă: Cererea Curţii de la Haga adresată Rusiei, un pas în stabilirea...

Drulă: Cererea Curţii de la Haga adresată Rusiei, un pas în stabilirea responsabilităţilor pentru conflictul din Ucraina

Roţile justiţiei au început să funcţioneze, a afirmat, miercuri, preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, după ce Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) a cerut Rusiei să-şi suspende imediat operaţiunile militare din Ucraina.

‘Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a cerut Rusiei să pună capăt invaziei din Ucraina. E un prim şi important pas în stabilirea responsabilităţilor pentru acest conflict sângeros. Nu ştim dacă Rusia, aflată în afara legii şi a lumii civilizate, îşi va respecta obligaţiile pe care le are în faţa Curţii şi va acţiona aşa cum i se solicită. Dar ştim că roţile justiţiei au început să funcţioneze. E esenţial ca vinovaţii pentru crimele din Ucraina să răspundă într-o zi. În faţa oamenilor şi în faţa istoriei’, a scris liderul USR, pe Facebook.

Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), cel mai înalt tribunal al ONU, a cerut miercuri Rusiei să-şi suspende imediat operaţiunile militare din Ucraina.

‘Federaţia Rusă trebuie să suspende imediat operaţiunile militare pe care le-a început la 24 februarie 2022 pe teritoriul ucrainean’, a transmis Joan Donoghue, judecătoarea preşedintă a CIJ.

Potrivit CIJ, Rusia trebuie, de asemenea, să garanteze că toate forţele aflate sub controlul său sau pe care le susţine nu mai continuă operaţiunea militară.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks