AcasăStiri generaleBistriţa-Năsăud: Bărbat găsit carbonizat pe un câmp, în urma unui incendiu de...

Bistriţa-Năsăud: Bărbat găsit carbonizat pe un câmp, în urma unui incendiu de vegetaţie

Cadavrul unui bărbat de 67 de ani din oraşul Năsăud a fost găsit carbonizat, vineri dimineaţă, victima fiind surprinsă de un incendiu de vegetaţie, potrivit datelor comunicate de către purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud, Ciprian Păcurar.

Terenul pe care a fost găsită victima se află între localităţile Năsăud şi Salva, iar incendiul s-ar fi produs în cursul zilei de joi.

‘La locul intervenţiei, echipajul B2 SAJ a găsit o persoană de 67 de ani de sex masculin, carbonizată, pentru care, din păcate, nu s-a mai putut face nimic. A fost declarat decedat la locul solicitării. Se pare ca victima ar fi fost surprinsă de un incendiu de vegetaţie din timpul zilei de ieri’, a transmis Ciprian Păcurar.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a făcut un apel către cetăţenii care deţin terenuri agricole, la începutul acestei săptămâni, să nu mai dea foc vegetaţiei uscate, având în vedere că weekend-ul trecut pompierii interveniseră la 13 astfel de incendii, care au afectat peste 92 de hectare.

În pofida avertismentului, incendiile de vegetaţie au continuat atât la periferia oraşului Năsăud, cât şi în comunele Nuşeni, Braniştea, Dumitra şi Măgura Ilvei, în unele cazuri fiind ameninţat şi fondul forestier, sub acţiunea vântului puternic.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks