AcasăStiri generaleBistriţa-Năsăud: 15 copii ai refugiaţilor din Ucraina, înscrişi la şapte şcoli din...

Bistriţa-Năsăud: 15 copii ai refugiaţilor din Ucraina, înscrişi la şapte şcoli din judeţ

Un număr de 15 copii ai refugiaţilor din Ucraina care au ajuns în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost înscrişi la şapte şcoli din judeţ, cei mai mulţi în ciclul primar, potrivit comunicatului de presă remis vineri de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

Au fost depuse cereri de înscriere pentru şapte elevi de învăţământ primar, patru preşcolari, trei elevi de gimnaziu şi un elev de liceu.

Aceştia au fost repartizaţi după cum urmează: câte patru la şcolile gimnaziale din comunele Spermezeu şi Miceştii de Câmpie, câte doi la şcoala din comuna Şanţ şi la liceul teoretic din comuna Prundu Bârgăului şi câte unul în unităţi de învăţământ din oraşul Năsăud şi din comuna Lunca Ilvei.

‘Procesul este în dinamică, raportarea se actualizează zilnic, în conformitate cu realitatea existentă la nivelul comunităţilor’, se menţionează în comunicatul IŞJ Bistriţa-Năsăud.

În paralel cu facilitarea accesului la cursuri, Inspectoratul Şcolar, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi unităţile de învăţământ din judeţ, a lansat campania ‘De la copii la copii’, având ca scop acordarea de sprijin educaţional copiilor refugiaţilor ucraineni.

Activităţile din cadrul campaniei au debutat la începutul săptămânii la Herina, unde peste 50 de copii au fost cazaţi într-o tabără a unei fundaţii creştine, şi vor continua începând cu data de 21 martie în cadrul centrului educaţional deschis la Şcoala gimnazială nr.4 Bistriţa, cu program de funcţionare în intervalul orar 8,30 – 14,00, pe serii, în funcţie de vârsta copiilor, dar şi la Palatul Copiilor din Bistriţa, unde se vor derula zilnic activităţi de educaţie nonformală, începând cu ora 14,30.

Potrivit situaţiei făcute publice vineri de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, la această dată sunt cazaţi în judeţ 669 de refugiaţi, dintre care 326 copii, 285 femei şi 58 bărbaţi.

În municipiul Bistriţa sunt cazaţi în unităţi hoteliere sau la familii 110 copii, la care se adaugă 55 în tabăra de la Herina, 17 la un centru social din comuna Şanţ, 15 la o pensiune din comuna Rodna şi 11 la o pensiune din comuna Parva, restul aflându-se în număr mai mic în alte locaţii. AGERPRES / (AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks