Acasă93Botoşani: Peste 400 de persoane au participat la 'Marşul pentru viaţă', manifestând...

Botoşani: Peste 400 de persoane au participat la ‘Marşul pentru viaţă’, manifestând împotriva avorturilor şi sinuciderilor

Peste 400 de persoane au participat, sâmbătă, la ‘Marşul pentru viaţă’, organizat de Protopopiatul Botoşani cu scopul de a atrage atenţia asupra numărul mare de sinucideri şi de avorturi.

Participanţii au parcursul traseul Biserica Buna Vestire – Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva – Protopopiatul Botoşani – Biserica Sfânta Treime, purtând pancarde care conţineau imagini despre rolul mamei, familiei şi a vieţii.

‘Omul n-are voie (să se sinucidă – n.r.), că nu omul îşi dă viaţă, ci primeşte un dar de la Dumnezeu şi atunci trebuie să conştientizăm, lumea, că orice atentat la viaţă este şi un mare păcat. Apoi, în cazul avorturilor, asistăm la o tragedie şi anume că medicii sau părinţii se învoiesc să-şi ucidă copiii în pântecele mamei unde ar trebui să fie locul cel mai sigur şi cu ocrotire maximă. Iată că, uneori, ne dăm seama că acolo se întâmplă un masacru cumplit. De aceea dorim să salvăm oamenii de astfel de păcate, ca să nu ne pedepsească Dumnezeu şi să avem o viaţă frumoasă, binecuvântată’, a afirmat protopopul de Botoşani, Petru Fercal.

Evenimentul se află la ediţia cu numărul 12, iar tema din acest an a fost ‘Egalitate, echitate şi sprijin – din prima secundă şi întreaga viaţă’.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks