Acasă93Suceava: Un camion cu duşuri mobile pentru refugiaţii ucraineni, instalat în tabăra...

Suceava: Un camion cu duşuri mobile pentru refugiaţii ucraineni, instalat în tabăra de la Siret

În tabăra mobilă amplasată pe stadionul din Siret a ajuns un camion cu duşuri mobile, graţie Fundaţiei umanitare Nord 2001, care a reuşit să pună la dispoziţie această facilitate cu ajutorul organizaţiei JCI Liege, din Belgia.

Potrivit anunţului pe care l-a făcut fundaţia pe pagina de socializare a organizaţiei ”Sânge pentru România”, camionul cu duşuri va rămâne amplasat la Siret timp de 4 luni şi va fi destinat utilizării de către refugiaţii din tabără.

Sursa citată a precizat că pentru instalarea duşurilor mobile, amplasarea, branşarea la o sursă de apă şi curent şi-au dat concursul un inginer din Franţa şi reprezentanţii ISU Bucovina Suceava, care gestionează tabăra de refugiaţi.

În taberele de cazare temporară organizate de autorităţi în judeţ, conform Prefecturii Suceava, luni se mai aflau 61 de persoane şi erau disponibile 2.190 de locuri. Prin aceste tabere au trecut, de la debutul conflictului armat din Ucraina, 11.522 de persoane.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava, Ilie Poroh Seriţan, duminică au intrat în ţară prin PTF Siret 3.111 persoane, dintre care aproximativ 2.500 cetăţeni ucraineni.

Din data de 24 februarie şi până pe 28 martie, prin PTF Siret au intrat în ţară 181.929 de persoane, dintre care 142.885 cetăţeni ucraineni.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks