AcasăStiri generaleBuzău: Trei dosare penale pentru nerespectarea regimului deşeurilor periculoase

Buzău: Trei dosare penale pentru nerespectarea regimului deşeurilor periculoase

Trei firme din judeţul Buzău s-au ales cu dosare penale pentru nerespectarea regimului deşeurilor periculoase, în urma unor controale efectuate, la sfârşitul săptămânii trecute, de către poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Potrivit sursei citate, controalele au avut loc pe raza localităţilor Amaru, Ulmeni şi Pietroasele şi au avut ca scop verificarea modului de efectuare a operaţiunilor cu substanţe şi deşeuri periculoase, precum şi a condiţiilor în care se desfăşoară aceste operaţiuni.

‘Poliţiştii au descoperit nereguli în cazul a trei societăţi comerciale. La două dintre acestea au fost descoperite 290 de litri de cloroform şi alte 515 kilograme de substanţe periculoase toxice expirate’, se arată într-un comunicat de presă, remis luni AGERPRES.

Poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de trafic de substanţe toxice şi neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţii de colectare, tratare, transport, valorificare sau eliminare a deşeurilor periculoase.

În cel de-al treilea caz, poliţiştii au descoperit 172 tone de îngrăşăminte agricole care nu erau depozitate conform prevederilor legale şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ‘nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate’. AGERPRES / (AS – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks