AcasăStiri generalePrima ediţie Poli Bike Challenge, dedicată Centenarului Societăţii Sportive Politehnica Timişoara

Prima ediţie Poli Bike Challenge, dedicată Centenarului Societăţii Sportive Politehnica Timişoara

Universitatea Politehnica din Timişoara (UPT) organizează, sâmbătă, prima ediţie a Poli Bike Challenge, în contextul aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea Societăţii Sportive Politehnica Timişoara, la competiţie înscriindu-se un număr record de participanţi.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociaţia Club Sportiv Velocitas şi Primăria Timişoara şi este înregistrat în calendarul Federaţiei Române de Ciclism, anunţă un comunicat al UPT remis, vineri, AGERPRES.

Competiţia are şi un aspect caritabil, sumele colectate fiind direcţionate către susţinerea a doi sportivi campioni din cadrul clubului Politehnica Timişoara, cu rezultate deosebite în plan sportiv, dar cu o situaţie financiară precară.

Întrecerea de tip criterium este destinată copiilor, amatorilor şi sportivilor profesionişti, cu desfăşurare în patru curse dedicate fiecărei categorii aparte.

Cursa Copii este destinată celor cu vârsta cuprinsă între 6 ani şi 14 ani şi vor lua startul împărţiţi în cinci categorii diferite. Pot participa cu orice tip de bicicletă.

Cursa Open este destinată tuturor persoanelor cu vârsta de peste 15 ani şi pot participa cu orice bicicletă, exclus cursierele şi cele electrice.

Cursa Amatori este destinată cicliştilor licenţiaţi sau nelicenţiaţi, singurul tip de bicicletă acceptată fiind cursiera, iar cursa Elite este dedicată cicliştilor licenţiaţi (profesionişti), singurul tip de bicicletă acceptată fiind cursiera.

Pentru prima ediţie a Poli Bike Challenge a înregistrat aproximativ 300 de participanţi. Începând cu ora 9,00, aceştia îşi pot ridica pachetul de concurs din Piaţa Victoriei, unde vor avea loc deschiderea competiţiei şi startul curselor.

Festivitatea de deschidere va avea loc la ora 13,00, în prezenţa organizatorilor, şi va fi urmată urmată de tur festiv de recunoaştere a traseului, la care iau parte toţi participanţii, pe traseul: Piaţa Operei – Parcarea Modex – strada 20 Decembrie 1989 – Bulevardul C.D. Loga – Bulevardul Regele Ferdinand I – strada 20 Decembrie 1989 – Bulevardul I.C. Brătianu – Parcarea Modex – sosire Piaţa Operei.

După turul festiv se va da startul în cursele propriu-zise, la ora 13,20 pentru cursa Copii; ora 14,00 pentru cursa Open; ora 15,00 pentru cursa Amatori, iar de la ora 16,00 cursa Elite.

În intervalul 13,00-18,00 se va închide circulaţia pe străzile menţionate, iar transportul public va fi deviat pe rute alternative.

La ora 18,00 va avea loc festivitatea de premiere, în cadrul căreia se vor acorda 39 de premii, cu o valoare totală de peste 25.000 de lei.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks