Acasă55Ambasadorul Peer Gebauer: Sprijinirea Ucrainei şi a refugiaţilor, o prioritate pentru Guvernul...

Ambasadorul Peer Gebauer: Sprijinirea Ucrainei şi a refugiaţilor, o prioritate pentru Guvernul Germaniei

Sprijinirea Ucrainei şi a persoanelor care fug de război va continua să fie o prioritate pentru Guvernul Germaniei, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, ambasadorul Peer Gebauer, care a vizitat punctul de trecere a frontierei din oraşul Isaccea, alături de ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer.

Peer Gebauer a amintit că în ultimii ani Germania a oferit ajutor Ucrainei în valoare totală de aproape 300 de milioane de euro şi a menţionat că acest sprijin s-a accentuat în ultima perioadă.

‘Pentru Germania, sprijinirea Ucrainei a fost întotdeauna pe primele locuri în agendă. În ultimii ani, Germania a fost una dintre principalele ţări care au furnizat ajutor umanitar pentru Ucraina şi după ce a început această teribilă agresiune a Rusiei, războiul, Germania a crescut de asemenea eforturile. Vorbim acum despre un sprijin în valoare de aproape 300 de milioane de euro furnizat prin intermediul organizaţiilor neguvernamentale’, a precizat ambasadorul Germaniei în România.

Diplomatul a adăugat că sprijinul oferit Ucrainei a constat inclusiv în experţi în managementul crizei şi a subliniat importanţa efortului european în contextul actual.

‘Bineînţeles că sprijinirea Ucrainei şi a refugiaţilor care caută un adăpost va fi în continuare o prioritate pentru Guvernul Germaniei. (…) Sunt foarte multe domenii în care suntem activi iar ambasadoarea Franţei a menţionat deja unele dintre ele. Este, practic, un efort european aici şi e foarte important să lucrăm împreună, mână în mână. Cred că este crucial pentru a face faţă provocărilor’, a subliniat Peer Gebauer.

În timpul vizitei efectuate în punctul de trecere a frontierei din oraşul Isaccea, diplomatul german s-a arătat impresionat de modul în care autorităţile şi societatea civilă cooperează pentru a-i sprijini pe refugiaţii ucraineni.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks