AcasăStiri generaleSector 2: Studiul de oportunitate pentru delegarea gestiunii salubrizării, actualizat, a fost...

Sector 2: Studiul de oportunitate pentru delegarea gestiunii salubrizării, actualizat, a fost aprobat

Studiul de oportunitate pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare din Sectorul 2, actualizat, a fost aprobat de Consiliul Local, în şedinţa de miercuri.

‘Nevoia de a actualiza acest studiu de oportunitate a survenit în urma unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei, care anula taxa de habitat. (…) Faţă de anteriorul studiu de oportunitate, în primul rând sistemul folosit pentru gestiunea deşeurilor este ‘Plăteşte cât arunci!”, a declarat primarul Radu Mihaiu, în şedinţa Consiliului Local.

Totodată, el a precizat că se schimbă modul în care autoritatea locală se raportează la deszăpezire.

‘În precedentul studiu deszăpezirea se făcea cu taxă de aşteptare. (…) fie că ningea, fie că nu ningea, Primăria plătea aşteptarea, iar legislaţia română în acest moment prevede tarife diferenţiate pentru diversele operaţii la metru pătrat’, a spus Radu Mihaiu.

Potrivit primarului Sectorului 2, în concordanţă cu Planul municipal de gestiune a deşeurilor sunt prevăzute cinci fracţii faţă de două, câte erau în precedentul studiu de oportunitate.

‘Avem, de asemenea, măturat mecanizat în proporţie de peste 75%, asta însemnând că vom putea să avem străzile mai curate, odată ce avem şi trotuarele eliberate, pentru că este foarte greu să faci curat sub o maşină parcată pe trotuar’, a declarat Radu Mihaiu.

El a precizat că autoritatea locală intenţionează să aplice şi la Programul Operaţional Infrastructură Mare pentru a pune la dispoziţia operatorului de salubritate o flotă de maşini pentru gestionarea deşeurilor din ambalaje. Radu Mihaiu a adăugat că această decizie va fi luată în şedinţa viitoare a Consiliului Local.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks