AcasăStiri generaleISU: Pompierii au intervenit la peste 4.000 de situaţii de urgenţă, în...

ISU: Pompierii au intervenit la peste 4.000 de situaţii de urgenţă, în minivacanţa sărbătorilor pascale

Pompierii au intervenit, în ultimele trei zile, la 4.058 de situaţii de urgenţă, majoritatea misiunilor executate constând în acordarea primului ajutor calificat, a declarat luni maior Adrian Marin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

‘În minivacanţa prilejuită de sfintele sărbători pascale, peste 5.000 de pompieri s-au aflat zilnic la datorie. În zilele de vineri, sâmbătă şi duminică s-au înregistrat 4.058 de situaţii de urgenţă, mare parte din misiunile executate de pompieri a constat în acordarea primului ajutor calificat, peste 80% din numărul total de intervenţii. De asemenea, s-a intervenit pentru stingerea a 270 de incendii, 17 cazuri pentru descarcerarea victimelor accidentelor rutiere, precum şi în alte 472 de misiuni de protejare a comunităţilor. În cele trei zile, 3326 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, iar altele 60 au fost salvate din incendii sau din alte situaţii de deosebite’, a precizat reprezentantul IGSU.

Potrivit acestuia, au fost înregistrate şi câteva cazuri izolate de incendii, care au avut drept cauză probabilă lumânările sau candele aprinse lăsate nesupravegheate şi amplasate în mod necorespunzător.

‘Au fost înregistrate şi câteva cazuri izolate de incendii care au avut drept cauză probabilă lumânările sau candelele aprinse lăsate nesupravegheate şi amplasate în mod necorespunzător. Cel mai recent eveniment a avut loc ieri seară (duminică n.red.), în localitatea Bărcăneşti, judeţul Ialomiţa. Pompierii au acţionat pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinţă, care s-a dovedit a avea drept cauză probabilă o lumânare lăsată aprinsă, nesupravegheată. Din fericire, acest incendiu nu s-a soldat cu victime, ci doar cu pagube materiale. Recomandăm cetăţenilor să respecte, în continuare, câteva reguli esenţiale pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie aşezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puţină apă) şi să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situaţie, nu lăsaţi lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate şi nu adormiţi cu lumânările aprinse’, a subliniat oficialul IGSU.

De asemenea, acesta le-a recomandat şi părinţilor supravegherea permanentă a micuţilor lor, pentru a fi eliminată posibilitatea ca aceştia să utilizeze diverse surse de aprindere (brichete, chibrituri) sau alte obiecte periculoase care îi pot răni. AGERPRES / (AS – autor: Sorinel Peneş, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks