Aproape 190 de apeluri au fost înregistrate pe litoral la numărul unic de urgenţă 112, în minivacanţa de 1 Mai, în circa 140 de cazuri fiind cerută asistenţă medicală, a informat, luni, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Dobrogea’.
Pompierii au mai fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a opt incendii şi în peste 30 de alte evenimente printre care accidente rutiere.
‘În perioada 29 aprilie – 01 mai 2022, la numărul unic de urgenţă 112 au fost înregistrate 189 de apeluri. Pompierii militari au fost solicitaţi să acorde asistenţă medicală în 143 de situaţii şi au intervenit pentru stingerea a opt incendii, precum şi în alte 32 de evenimente precum accidente rutiere, salvare de animale captive în diverse spaţii, asigurări măsuri PSI la aterizare/decolare elicopter SMURD, sprijin medical pentru echipele SAJ, deblocări de uşă etc’, se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU ‘Dobrogea’.
Conform sursei citate, aproximativ 200 de pompieri constănţeni au fost pregătiţi să intervină, zilnic, la sfârşitul săptămânii trecute, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.
Ca măsură operaţională suplimentară, având în vedere că, pe litoral, a fost un număr mare de turişti, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Dobrogea’ al judeţului Constanţa s-au constituit patru puncte temporare de lucru în localităţile Agigea, Valu lui Traian, Vama Veche şi Valea Dacilor. În aceste puncte, până pe 3 mai, se află câte un echipaj de stingere a incendiilor, pentru ‘eficientizarea timpului de răspuns la solicitările de urgenţă care se pot produce’.
Reprezentanţi ai ISU ‘Dobrogea’ au controlat mai mulţi agenţi economici de pe litoral şi au aplicat peste 30 de amenzi, pentru nereguli precum lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu.
‘Premergător şi pe timpul weekend-ului de 1 Mai, Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Dobrogea’ al judeţului Constanţa a desfăşurat controale de specialitate la cinci operatori de turism, trei parcaje supraterane, trei amenajări temporare (festivaluri) şi 12 operatori de alimentaţie publică (cluburi, restaurante etc.). Au fost identificate cinci clădiri care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu şi au fost aplicate 123 avertismente şi 33 amenzi în cuantum de 76.000 lei’, a informat ISU ‘Dobrogea’.