AcasăStiri generaleCameră/ Simonis: Avem de ales la CCR între 'original' şi 'copie'; Cristian...

Cameră/ Simonis: Avem de ales la CCR între ‘original’ şi ‘copie’; Cristian Danileţ – exclus din magistratură

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a afirmat marţi că deputaţii au de ales la Curtea Constituţională între ‘original’ şi ‘copie’, menţionând că Cristian Danileţ, susţinut de USR, a fost exclus din magistratură, iar Bogdan Licu, propus de social-democraţi, este procuror general adjunct al României.

‘Avem de ales între original şi copie. Avem de ales între domnul Cristian Danileţ, magistrat exclus sau persoană care este exclusă din magistratură în acest moment de către CSM, garantul justiţiei în România. Domnul Danileţ a şi atacat această excludere la Curtea de Apel Alba Iulia, unde a pierdut în primă instanţă, deci o instanţă de judecată s-a pronunţat şi a pierdut domnul Danileţ, deci rămâne exclus din magistratură. Şi pe de altă parte, vorbim de Bogdan Licu, procuror general adjunct al României de 9 ani de zile, în 2 rânduri procuror general al României interimar pe o perioadă de 8 luni o dată şi de câteva luni altă dată. Da, este adevărat, avem de ales între original şi copie. V-aţi dat seama cine este originalul’, a spus Simonis.

Marţi, Camera Deputaţilor urmează să desemneze un judecător la Curtea Constituţională, în condiţiile în care mandatul actualului preşedinte al CCR, Valer Dorneanu, expiră în luna iunie.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks