AcasăStiri generaleVâlcea: Serviciu de pază comunală, înfiinţat la Bujoreni pentru prevenirea faptelor ilicite

Vâlcea: Serviciu de pază comunală, înfiinţat la Bujoreni pentru prevenirea faptelor ilicite

Râmnicu Vâlcea, 4 mai/ Agerpres/ – Consilierii locali din Bujoreni au votat săptămâna trecută propunerea primarului localităţii de a înfiinţa un serviciu de pază comunală ce va funcţiona 24 de ore din 24 pe întreg teritoriul comunei, cu scopul de a preveni faptele ilicite.

Primarului localităţii, Gheorghe Gîngu, a declarat că fondurile necesare susţinerii acestui serviciu vor fi asigurate din bugetul local, patrularea urmând să fie realizată atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte în echipe mixte formate din angajaţi ai primăriei (consilierii locali şi personalul din serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă) şi agenţi de pază profesionişti ce vor fi contractaţi de la o firmă autorizată de către Ministerul Afacerilor Interne pentru astfel de activităţi.

‘Avem post de poliţie în localitate, dar stă mai mult închis. De cele mai multe ori, când îi cauţi pe poliţişti nu-i găseşti că sunt plecaţi pe teren. Cred că cetăţenii se vor simţi mult mai în siguranţă ştiind că 24 de ore din 24 vor exista patrule pe străzile din Bujoreni. Toate aceste măsuri vin de la sesizările cetăţenilor privind unele fapte ilicite, precum aruncarea gunoiului pe domeniul public sau privat, dar şi vandalism şi furturi. Ne dorim o comună liniştită şi sunt convins că o astfel de măsură va fi extrem de bună pentru localitatea noastră. Comuna Bujoreni este supravegheată video prin sistemul propriu de supraveghere, însă agenţii de pază vor mai avea printre atribuţii, pe lângă păstrarea liniştii şi ordinii publice, şi depistarea persoanelor care aruncă gunoaie în locurile publice, pe spaţiile verzi sau în şanţuri şi rigole, precum şi a celor care provoacă daune pe domeniul public sau privat’, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, primarul din Bujoreni.

Gîngu a menţionat că serviciul va avea un post de pază permanent ce va fi deservit de patru agenţi de securitate instruiţi, antrenaţi şi dotaţi cu telefoane mobile, bastoane, spray-uri lacrimogene, staţii de emisie – recepţie, fluier, lanternă, trusă de prim ajutor şi extinctor, totodată primăria punându-le la dispoziţie şi o maşină cu care să se deplaseze în misiunile de patrulare.

Comuna Bujoreni are o populaţie de peste 5.000 de locuitori şi se află în vecinătatea municipiului Râmnicu Vâlcea, fiind una dintre zonele în care îşi au sediul mai multe societăţi comerciale mari din judeţ.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks