AcasăStiri generaleBotoşani; Şapte percheziţii ale procurorilor DNA în judeţ; una dintre locaţiile vizate-...

Botoşani; Şapte percheziţii ale procurorilor DNA în judeţ; una dintre locaţiile vizate- o instituţie publică

Procurorii Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au efectuat, joi, şapte percheziţii la Botoşani, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi contrabandă, se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA.

Potrivit surselor citate, faptele au fost comise în perioada februarie-aprilie 2022, iar percheziţiile au vizat domiciliile unor persoane fizice, dar şi sediul unei instituţii publice de pe raza judeţului Botoşani.

‘Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi contrabandă, comise în perioada februarie-aprilie 2022. În cursul zilei de 05 mai 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii în şapte locaţii dintre care una este sediul unei instituţii publice, iar restul domiciliile/sediile unor persoane fizice şi juridice situate pe raza judeţului Botoşani’, se precizează în comunicatul DNA.

Potrivit anchetatorilor, procurorii DNA cooperează în cadrul unei echipe comune de anchetă cu Procuratura Anticorupţie din Republica Moldova, iar echipa comună de anchetă beneficiază şi de sprijinul Eurojust – Agenţia Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală. AGERPRES / (AS – autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks