AcasăStiri generaleBihor: Doi suspecţi de trafic de migranţi căutaţi de autorităţile belgiene şi...

Bihor: Doi suspecţi de trafic de migranţi căutaţi de autorităţile belgiene şi franceze, reţinuţi

Doi cetăţeni români suspectaţi de trafic de migranţi, daţi în urmărire de autorităţile judiciare din Belgia şi Franţa, au fost reţinuţi în judeţul Bihor.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor, poliţiştii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale şi cei de la Postul de Poliţie Şimian i-au preluat din PTF Borş pe cei doi bărbaţi, unul de 44 de ani, din comuna Folteşti, judeţul Galaţi şi celălalt de 38 de ani, din comuna Şugag, judeţul Alba.

‘Autorităţile judiciare belgiene au emis pe numele bărbatului de 44 de ani un Mandat European de Arestare, fiind bănuit de comiterea, pe teritoriul Belgiei, a infracţiunii de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Totodată, autorităţile judiciare franceze au emis pe numele bărbatului de 38 de ani un Mandat European de Arestare, fiind bănuit de comiterea, pe teritoriul Franţei, a infracţiunii de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. În ambele cazuri, schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Sirene – Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională’, se precizează în comunicat.

Suspecţii au fost conduşi la la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, pe numele lor fiind emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

În cursul zilei de marţi, cei doi vor fi prezentaţi la Curtea de Apel Oradea, cu propunere de arestare provizorie în vederea predării către autorităţile judiciare din Belgia, respectiv din Franţa. AGERPRES / (AS – autor: George Onea, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks