AcasăStiri generaleBraşov: Peste 200 de locuri vacante la clasa pregătitoare în judeţ; în...

Braşov: Peste 200 de locuri vacante la clasa pregătitoare în judeţ; în aproximativ 20 de şcoli cererea depăşeşte capacitatea

Peste 200 de locuri în clasa pregătitoare au rămas vacante pentru anul şcolar următor în unităţile de învăţământ din judeţul Braşov, marţi, data limită pentru înscrieri, în timp ce în aproximativ 20 de şcoli numărul cererilor depăşeşte capacitatea acestora.

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov, pentru anul şcolar 2022-2023 sunt disponibile cu 100 de locuri mai multe decât în anul anterior.

Până marţi, au fost depuse şi validate 5.173 de cereri pentru înscrierea în clasa pregătitoare, fiind disponibile, în total, 5.437 de locuri, a precizat sursa citată.

În 17 şcoli şi colegii ori licee care au şi ciclu primar, toate din municipiul reşedinţă, numărul cererilor depăşeşte capacitatea unităţii de învăţământ, în unele cazuri solicitările fiind aproape de două ori sau chiar de trei ori – în cazul Colegiului ‘Titulescu’ – mai mari.

‘Pentru cuprinderea tuturor acestor copii în unităţile şcolare de circumscripţie, conducerile unităţilor de învăţământ respective, împreună cu cea a Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, vor găsi soluţii, atât în ceea ce priveşte spaţiul şcolar, cât şi resursa umană, astfel încât toţi aceştia să poată fi înmatriculaţi’, a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Braşov, Valentin Bucur.

În conformitate cu Calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2022-2023, 10 mai este ultima zi în care părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la finele acestui an pot depune cererile de înscriere la unitatea şcolară dorită.

În 11 şi 12 mai, Comisia naţională de înscriere în învăţământul primar procesează cererile de înscriere şi repartizează copiii la şcoala de circumscripţie.

În perioada 13 – 25 mai, sunt procesate la nivelul unităţilor de învăţământ cererile de înscriere pentru copiii ai căror părinţi au optat pentru altă şcoală decât cea de circumscripţie, admiterea urmând să se va facă pe locurile rămase libere după prima fază a repartizării, prin aplicarea criteriilor generale şi a celor specifice de departajare.

Copiii care nu au putut fi înmatriculaţi în unităţile şcolare dorite în cea de-a doua fază a înscrierii, din lipsă de locuri, pot reveni la şcolile de circumscripţie în 26 mai.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks