Acasă55Premierul Ciucă: Alba şi Bihor, două judeţe model

Premierul Ciucă: Alba şi Bihor, două judeţe model

Premierul Nicolae Ciucă a apreciat, joi, la Alba Iulia, că Alba şi Bihor sunt două judeţe care pot fi considerate model în ceea ce priveşte modul în care se administrează.

‘Astăzi am avut o vizită de lucru în Alba, am avut oportunitatea să vizitez compania Transavia, am avut, de asemenea, posibilitatea să vizitez investiţiile companiei Mercedes la Sebeş şi să văd modul în care Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba se preocupă de dezvoltarea învăţământului dual. Am avut şi o întâlnire cu Arhiepiscopul Irineu. Ce doresc să subliniez este faptul că, în judeţul Alba, autorităţile locale, conduse de un preşedinte liberal, alături de o majoritate a primarilor liberali, au demonstrat că se poate realiza orice obiectiv îşi propun dacă există o administraţie bazată pe investiţii şi o administraţie care urmăreşte să creeze un mediu prielnic dezvoltării economice, dezvoltării afacerilor în judeţ. Ceea ce am văzut astăzi în judeţul Alba am putut să văd şi în judeţul Bihor, în urmă cu câteva săptămâni. Sunt două judeţe care, din punctul meu de vedere, pot fi considerate model în ceea ce priveşte modul în care se administrează, atât la nivel local, cât şi modul în care se coordonează cu administraţia centrală, cu Guvernul, pentru a putea să se îndeplinească obiectivele şi angajamentele pe care aleşii şi le-au asumat în faţa cetăţenilor’, a declarat, într-o conferinţă de presă, Nicolae Ciucă.

Acesta a adăugat că Alba este un ‘exemplu de administraţie’ care pentru Partidul Naţional Liberal reprezintă ‘motiv de mândrie’, un model care se vrea dezvoltat şi în restul ţării.

Şeful Guvernului a mai spus că a văzut în cadrul vizitei, la Sântimbru, o companie cu capital sută la sută românesc – cel mai mare producător de carne din România -, care a reuşit să tehnologizeze şi să modernizeze într-un ansamblu integrat întreaga producţie de carne de pasăre. La Sebeş, Nicolae Ciucă a spus că văzut o companie modernă, care a avut ca prim obiectiv menţinerea şi dezvoltarea competitivităţii în domeniu, lucru care s-a realizat prin investiţii ale Mercedes, dar şi prin schemele de ajutor de stat, care au contribuit la realizarea obiectivelor asumate. AGERRPRES/ (A – autor: Marinela Brumar, editor: Antonia Niţă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks