AcasăStiri generaleBihor: Firmele interesate să reabiliteze punctele termice din Oradea, aşteptate cu oferte

Bihor: Firmele interesate să reabiliteze punctele termice din Oradea, aşteptate cu oferte

Firmele interesate să reabiliteze 42 de puncte termice din Oradea sunt aşteptate să-şi depună ofertele, până pe 14 iunie a.c., la licitaţia lansată de Primăria Oradea pentru lucrările de proiectare şi execuţie necesare reabilitării sistemului de termoficare – etapa III – Puncte termice.

Potrivit unui comunicat al primăriei, prin acest proiect se are în vedere reabilitarea punctelor termice din municipiu, prin modernizarea instalaţiilor interioare, monitorizarea parametrilor termici şi automatizarea instalaţiilor aferente acestora.

Astfel, pe site-ul instituţiei www.oradea.ro, secţiunea Licitaţii, dar şi pe www.e-licitatie.ro a fost publicat anunţul de participare nr. CN1042394 din 8.05.2022 privind ‘Proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţii Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Oradea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice – Etapa III – PUNCTE TERMICE, Cod unic: 4230487/2022/31’.

Data limită de depunere a ofertelor în SEAP este 14.06.2022, ora 15:00.

Valoarea estimată a proiectului este de 49.706.991,13 lei (fără TVA), sursa de finanţare fiind Programul Operaţional Infrastructură Mare, Axa 7 ‘Creşterea eficienţei energetice la nivelul sistemului centralizat de termoficare în oraşele selectate.’

Reabilitarea reţelelor şi a punctelor termice, cu prioritate a celor identificate ca având pierderi energetice importante, va contribui la reducerea pierderilor în reţele, scăderea consumului de combustibili, creşterea eficienţei energetice şi reducerea emisiilor de poluanţi în atmosferă.

În continuarea celor două etape anterioare, etapa a III-a va definitiva reabilitarea reţelei de transport şi va consolida reabilitarea şi modernizarea Sistemului de alimentare centralizată cu energie termică (SACET) Oradea prin reabilitarea de puncte termice şi reţele de distribuţie.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks