AcasăStiri generaleCampusul UPB va găzdui în acest weekend 'Poliautofest' şi 'ChemistryFest'

Campusul UPB va găzdui în acest weekend ‘Poliautofest’ şi ‘ChemistryFest’

Campusul Universităţii Politehnica din Bucureşti va fi în acest weekend gazda a două ample evenimente – ‘Poliautofest’ şi ‘ChemistryFest’, care vor reuni unele dintre cele mai importante companii din industria autohtonă şi internaţională din domeniile auto şi chimiei.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor transmis AGERPRES, la cele două evenimente, care se vor desfăşura de vineri până duminică, sunt aşteptaţi peste 10.000 de vizitatori.

‘Poliautofest’ şi ‘ChemistryFest’ îşi propun să prezinte cele mai noi tendinţe din industriile de profil, precum şi direcţiile de viitor şi oportunităţile de carieră care pot fi urmate de tinerii profesionişti.

‘Prin această serie de evenimente dorim să oferim cetăţenilor din Bucureşti un punct de contact cu industria, cu cele mai importante companii prezente în România, dar, mai ales, cu ultimele inovaţii din industriile de profil pe care le promovează evenimentele. Este o iniţiativă caracterizată de spaţii expoziţionale ample şi spectaculoase şi de posibilitatea ca expozanţii să îşi pună în valoare punctele forte în cadrul unor evenimente deschise publicului larg. Este o oportunitate atât pentru industrie, cât şi pentru participanţi’, a declarat rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, citat în comunicatul de presă.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a salutat organizarea celor două evenimente. ‘Vorbim atât despre oportunităţi de informare sau de carieră, cât şi despre tranziţia către SMART City, prin prezentarea unor soluţii de mobilitate inteligentă, energie verde sau diferite tipuri de automatizări ale proceselor industriale. În cadrul celor două evenimente vor fi expuse numeroase tipuri de soluţii de interes pentru cetăţeni – de aceea urmărim atent impactul pe care acestea îl au asupra vizitatorilor. Nu în ultimul rând, este o inaugurare a protocolului de colaborare prin care deschidem campusul UPB locuitorilor Sectorului 6’, a precizat primarul.

La ‘Poliautofest’, eveniment aflat la prima ediţie, vor participa peste 100 de brand-uri auto, producători, importatori şi distribuitori, furnizori şi producători de componente şi echipamente, furnizori de mobilitate, instituţii şi autorităţi atât din educaţie, cât şi din domeniile de reglementare.

În cadrul evenimentului, organizat de către Facultatea de Transporturi din UPB, vor avea loc şi patru conferinţe pe teme de interes major – Green Vehicles şi Ecologie, Autonomie şi siguranţă, Tehnologiile viitorului, Soluţii de mobilitate şi transport, precum şi demonstraţii de funcţii ale autovehiculelor autonome (deplasare autonomă şi parcare autonomă). Vor fi prezentate şi automobile electrice de competiţie, se vor putea face test drive-uri şi vor fi organizate tombole şi concursuri.

Pe parcursul celor trei zile, vor fi prezentate tendinţele industriei, mărci şi modele auto, inclusiv autoturisme din Colecţia Ţiriac, soluţii de mobilitate şi logistică, echipamente şi procese, precum şi perspectivele de viitor ale automobilului. Festivalul se adresează atât publicului larg, profesioniştilor, studenţilor, dar şi elevilor, viitorilor ingineri. Printre expozanţi se vor număra Lamborghini, Tesla, Porsche, BMW, Audi, Jaguar, Lexus, Volkswagen, Bosch.

‘ChemistryFest’ va reuni companiile care definesc în prezent industria chimiei. Seria de evenimente, organizată sub auspiciile Facultăţii de Inginerie Chimică şi Biotehnologii din cadrul UPB, va avea loc vineri şi sâmbătă, în Clădirea Rectorat.

‘De-a lungul celor două zile, vizitatorii vor avea oportunitatea să afle răspunsuri la cele mai noi provocări din domeniu. Vor fi organizate ateliere practice cu experimente deosebite şi spectaculoase, prelegeri, dezbateri, workshop-uri dedicate studenţilor, precum şi ateliere destinate cadrelor didactice sau mese rotunde care vor include companiile participante. Seria de evenimente îşi propune să ofere participanţilor o experienţă completă care să includă atât informaţii despre cele mai noi tehnologii, cât şi oportunităţi de carieră sau de studiu’, afirmă organizatorii.

Prima ediţie a ‘ChemistryFest’ va reuni cei mai importanţi expozanţi din domeniul industriei chimice şi bioingineriei: producători de substanţe chimice şi substanţe farmaceutice, companii din industria alimentară, industria materialelor de construcţii, producători de componente pentru autovehicule şi materiale polimerice, producători de ustensile şi aparatură de laborator, companii şi organizaţii din domeniul protecţiei mediului, cât şi reprezentanţi ai institutelor de cercetare-dezvoltare din domeniu. Printre partenerii evenimentului se numără HeidelbergCement Romania, BASF Romania, Chimcomplex, Nuclearelectrica, Romaero, informează organizatorii.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks