Acasă93Hunedoara: Aproximativ 300 de copii au o mamă minoră; acţiune de sprijinire...

Hunedoara: Aproximativ 300 de copii au o mamă minoră; acţiune de sprijinire a tinerelor

Mamele minore din Deva vor fi sprijinite în cadrul unui program social derulat de către Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Deva împreună cu Asociaţia ‘Precious Little Feet – Viaţă şi Speranţă’, în condiţiile în care statisticile arată că aproximativ 300 de copii din judeţul Hunedoara au fost aduşi pe lume de fete cu vârsta până în 18 ani, iar în 10% din cazuri tatăl este minor.

În acest context, reprezentanţi ai DAS Deva au început mai multe vizite în cartierele oraşului, în zone în care locuiesc persoane vulnerabile. Vizitele în teren au ca scop identificarea mamelor minore şi a adolescentelor cu risc de a se confrunta cu sarcini neplanificate şi nedorite, a informat, joi, instituţia publică.

Tinerele vor participa apoi, pe 26 mai, la o întâlnire cu reprezentanţi ai Asociaţiei ‘Precious Little Feet – Viaţă şi Speranţă’, care va avea loc la sediul Adăpostului de noapte Deva, unde adolescentele vor primi informaţii despre cum pot beneficia de servicii sociale şi medicale, în conformitate cu legea.

Totodată, proiectul urmăreşte conştientizarea minorilor din categoriile sociale vulnerabile asupra riscurilor pe care le implică maternitatea precoce, începând cu modificările fizice şi emoţionale, până la dificultăţile sociale care se reflectă atât asupra mamei, cât şi a copilului.

Conform DAS Deva, fenomenul ‘copiilor cu copii’ tinde să ia amploare în ultimii ani, iar mediul de provenienţă, lipsa educaţiei sexuale şi sărăcia reprezintă factori determinanţi ai acestuia.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks