AcasăStiri generaleBihor: Măsuri pentru şcolile de şoferi, anunţate de prefect

Bihor: Măsuri pentru şcolile de şoferi, anunţate de prefect

Prefectul judeţului Bihor, Dumitru Ţiplea, a anunţat marţi o serie de măsuri pentru şcolile de şoferi pentru evitarea aglomeraţiei şi fluidizarea traficului, precum susţinerea examinărilor şi în zilele de sâmbătă, interdicţia cursurilor auto şi a examinărilor în orele de vârf şi pe anumite străzi din Oradea sau alte localităţi.

‘Înmatriculările şi permisele de conducere sunt servicii în subordinea Prefecturii. De fiecare dată când au fost probleme am încercat să le rezolvăm, dar dincolo de probleme, am încercat să facem serviciile mai performante pentru cetăţeni. Vă pot spune că, în acest moment, Serviciul de eliberare a permiselor de conducere şi examinări auto este unul dintre cele mai performante din ţară. Cu toate acestea am considerat că trebuie să ridicăm nivelul de performanţă şi să luăm nişte măsuri suplimentare,’ a declarat, în conferinţă de presă, prefectul.

Potrivit acestuia, în acest moment programările pentru proba teoretică au loc la 1 – 3 zile, pentru proba practică la categoriile C, CE, D – 7 zile şi pentru categoria B, cea mai solicitată, la 21 zile, iar preschimbările de permise se fac în 48 de ore.

Prima măsură anunţată de prefect este că, în perioada 1 iulie – 31 decembrie, examinările pentru obţinerea permiselor de conducere se vor desfăşura şi în zilele de sâmbătă.

Mai mult, având în vedere şi lucrările de construcţii din Oradea, în vederea evitării congestionării traficului, cursurile de pregătire practică şi examenele desfăşurate de şcolile de şoferi vor fi interzise în orele de vârf în anumite zone din Oradea şi din staţiunile Băile Felix şi Băile 1 Mai.

Interdicţia se aplică în perioada 1 ianuarie – 30 iunie şi 10 septembrie – 31 decembrie 2022, între orele 07,00-08,30, respectiv 15,00-18,00, pe 33 de străzi şi bulevarde din Oradea, dar şi pe toate străzile din cele două staţiuni şi pe tronsoanele Oradea-Vama Borş şi Oradea-Oşorhei din DN1.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks