AcasăStiri generaleTimiş: IPJ a înregistrat 233 de sesizări de copii dispăruţi, în ultimul...

Timiş: IPJ a înregistrat 233 de sesizări de copii dispăruţi, în ultimul an, cu toţii fiind găsiţi

În ultimul an, Poliţia Judeţului Timiş a înregistrat 233 de sesizări privind dispariţiile de copii, cu toţii fiind găsiţi, a precizat, miercuri, pentru AGERPRES, Biroul de presă al IPJ Timiş.

‘În perioada 30 aprilie 2021 – 20 aprilie 2022, la nivelul judeţului Timiş au fost înregistrate 233 de sesizări privind dispariţiile de copii. Dintre aceste sesizări, o sesizare (cazul unei fete) se referea la copii cu vârste până la 10 ani, 12 băieţi şi 27 de fete cu vârste cuprinse între 10 ani – 14 ani şi 82 de băieţi şi 111 fete mai mari de 14 ani. Nu sunt înregistrate cazuri de copii dispăruţi, încă nedepistaţi’, spun reprezentanţii Inspectoratului.

Potrivit acestora, numărul sesizărilor nu reprezintă numărul copiilor dispăruţi, întrucât acelaşi copil poate fi semnalat de mai multe ori, într-un interval de timp, ca fiind dispărut.

Poliţia Timiş a mai menţionat, de Ziua Internaţională a Copilului Dispărut şi Exploatat Sexual că la nivelul Poliţiei Române, în acelaşi interval de referinţă au fost înregistrate 7.577 de sesizări privind dispariţiile de copii, în aceste cauze fiind dispusă căutarea la nivel naţional şi internaţional. Dintre aceste sesizări, 259 se refereau la copii cu vârste până la 10 ani, 2.003 la vârsta cuprinsă între 10 ani – 14 ani şi 5.315 de minori mai mari de 14 ani.

Majoritatea copiilor dispăruţi sunt găsiţi de poliţişti în primele 24 – 48 de ore de la primirea sesizării. Astfel, în perioada amintită au fost rezolvate 7.572 de sesizări.

Totodată, de la declanşarea războiului din Ucraina, Asociaţia Telefonul Copilului a fost informată de Missing Children Europe şi de organizaţia nonguvernamentală ucraineană Magnolia în legătură cu dispariţia unor copii ucraineni. Cazurile semnalate au fost transmise către Poliţia Română, conform parteneriatului încheiat între cele două entităţi, iar cei trei copii au fost identificaţi pe teritoriul României, aflându-se acum în siguranţă.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks