Candidatul pentru Primăria Sectorului 5 din partea USR, Alexandru Dimitriu, a declarat, luni, că în săptămânile care urmează va prezenta spre dezbatere publică programul pentru Sectorul 5, care conţine 300 de măsuri pentru această zonă a Capitalei.
‘Adminstraţia asta învechită trebuie să apună. Şi în locul ei să răsară acele politici publice care sunt axate pe nevoile concrete ale cetăţenilor. În săptămânile care urmează voi scoate spre dezbatere publică programul pentru Sectorul 5, care conţine 300 de măsuri concrete care vor dezvolta sectorul nostru şi înarmaţi cu aceste măsuri vom putea să punem stop administraţiei de tipul ‘dau şpagă şi rezolv problema’, pentru că, din păcate, acesta a fost tipicul până în acest moment’, a spus Alexandru Dimitriu, cu ocazia lansării candidaturii pentru funcţia de edil al Sectorului 5.
El a precizat că alegerile pentru primărie reprezintă un moment foarte important, în care lucrurile se pot schimba.
‘Candidez pentru dezvoltarea Sectorului 5 şi în acest moment mă adresez celor 92.000 de cetăţeni care au votat în urmă cu doi ani. Şi în acelaşi timp apelez la cei 150.000 care nu au făcut-o. Şansa ne surâde. În acest moment putem să schimbăm soarta sectorului nostru. Este nevoie de politici publice menite de a scoate din mizerie educaţia. Educaţia în sectorul nostru a ajuns foarte jos. Nimic din ceea ce trebuie făcut nu s-a făcut. Toate şcolile au fost folosite exclusiv în mod politic pentru a-şi promova imaginea, fie prin caricaturi ale lui Piedone, fie prin caricaturi ale lui Florea. Este inadmisibil aşa ceva’, a mai spus Dimitriu.
Spaţiul verde din Sectorul 5, a adăugat el, este cel mai redus din tot Bucureştiul, iar cetăţenii din această zonă nu beneficiază de aer proaspăt pentru a respira.
‘Cu toate acestea, administraţiile trecute au avut în administrarea sectorului un teren de 100 de hectare, pe Antiaeriană. N-au ştiu ce să facă cu el. Ei, acolo vom avea cel mai mare parc din Sectorul 5, acolo vom avea plămânul Sectorului 5’, a promis Dimitriu.
Candidatul USR a apreciat că în 10 ani faţa sectorului se poate schimba.
‘Avem fonduri europene care nu sunt folosite, avem fonduri europene de 150 de milioane de lei, din care folosim câte un milion în fiecare an. Este inadmisibil’, a afirmat Dimitriu.