AcasăStiri generaleSuceava: Serviciul de Paşapoarte va prelua pe 1 iunie cereri de eliberare...

Suceava: Serviciul de Paşapoarte va prelua pe 1 iunie cereri de eliberare a paşapoartelor pentru minori

Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Suceava a anunţat, luni, că în data de 1 iunie, în intervalul orar 8,00 – 12,00, va prelua cereri de eliberare a paşapoartelor pentru minori, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, copiii fiind aşteptaţi cu surprize la acest serviciu, în cadrul evenimentului ‘Paşaport pentru vacanţă’.

Sursa citată precizează că, pentru a depune cererea de eliberare a paşaportului, copiii şi adolescenţii nu au nevoie în această zi de programare.

Aceştia se pot prezenta fie singuri, în cazul minorilor cu vârsta peste 14 ani, cu declaraţie din partea părinţilor autentificată de notarul public, fie însoţiţi de părinţi, în cazul copiilor cu vârstă mai mică de 14 ani, conform prevederilor legale.

Persoanelor care vor solicita depunerea cererii de eliberare a paşapoartelor pentru minori li se recomandă să consulte pagina de internet www.pasapoarte.mai.gov.ro, pentru a se asigura că au asupra lor toate documentele necesare, inclusiv chitanţa de plată a contravalorii paşaportului.

Paşaportul se eliberează în termen de cinci zile lucrătoare.

Potrivit sursei citate, în perioada 16 – 22 mai, la nivel naţional, timpul mediu de eliberare a paşapoartelor simple electronice a fost de 2,62 zile.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks