AcasăStiri generaleSălaj: Depuneri de jerbe de flori şi ceremonie militară de Ziua Eroilor,...

Sălaj: Depuneri de jerbe de flori şi ceremonie militară de Ziua Eroilor, la Zalău

Autorităţile locale şi judeţene au organizat, joi, la Monumentul Eroilor din Zalău, o festivitate prilejuită de marcarea Zilei Eroilor, festivitate ce a inclus o ceremonie militară şi religioasă, mesaje ale oficialităţilor şi depuneri de jerbe la Monumentul Eroilor.

‘Ei sunt eroii noştri nu doar într-o singură zi pe an, ci în fiecare zi şi în fiecare clipă în care trăim aici, pe tărâmul românesc, pe care ei ni l-au lăsat ca moştenire. Le cinstim memoria şi depunem la mormântul lor o jerbă şi o lacrimă, pentru odihna lor veşnică. (…) Prin tot ceea ce facem, ca autorităţi publice locale şi judeţene, ca simpli cetăţeni, trebuie să le onorăm amintirea, pentru că eroii nu mor niciodată, ci ne privesc şi ne judecă de acolo de sus, din ceruri. (…) Tânăra generaţie trebuie să afle de la noi cine au fost şi ce au făcut eroii din trecut pentru prezentul de astăzi. Doar aşa putem avea garanţia unei Românii mai bune şi mai prospere în viitor’, a afirmat, în cuvântul său, prefectul Dari Toma.

Festivitatea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, pe acordurile muzicii interpretate de Fanfara Promenada a primăriei Zalău. AGERPRES / (AS – autor: Sebastian Olaru, editor: Antonia Niţă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks