AcasăStiri generaleCartea 'Minciuna lui Michelangelo. Catedrala în flăcări' de Igor Bergler, lansată la...

Cartea ‘Minciuna lui Michelangelo. Catedrala în flăcări’ de Igor Bergler, lansată la Bookfest; Autorul: E deja bestseller

Scriitorul Igor Bergler şi-a lansat sâmbătă volumul ‘Minciuna lui Michelangelo. Catedrala în flăcări’, la standul Editurii Litera de la Salonul Internaţional de Carte Bookfest.

‘Este o carte despre inventarea creştinismului, într-un anume fel. Este o carte cu conspiraţii, în proporţie de 90% reale, în care intervenim cu ficţiunea acolo unde istoria nu este foarte clară. E despre Michelangelo şi despre creştinism, e o carte absolut, după părerea mea, uimitoare’, a declarat pentru AGERPRES autorul.

El a precizat că este ‘o carte polemică în cel mai înalt grad despre inventarea creştinismului’.

Igor Bergler a spus că volumul, deşi a apărut din septembrie, are parte de o lansare târzie doar din cauza pandemiei care a lovit România.

‘Cartea se lansează astăzi, din păcate prea târziu. Volumul a apărut în septembrie şi ar fi trebuit să aibă lansarea la Gaudeamus, dar, din cauza pandemiei, aceasta a fost amânată’, a menţionat autorul.

Igor Bergler a arătat că volumul, în primele nouă luni, a depăşit recordul, pentru aceeaşi perioadă, al tuturor celorlalte cărţi ale sale.

‘Volumul este deja bestseller, se apropie de 200.000 de exemplare vândute în nouă luni. Această carte a bătut recordul tuturor celorlalte cărţi scoase de mine înainte, pe perioada asta. Toate celelalte cărţi au avut recorduri, dar asta pare că răstoarnă tot, nu-i stă nimic în cale. Din acest motiv îi facem astăzi o lansare fiindcă i-a lipsit acea lansare oficială’, a precizat Igor Bergler.

El a mărturisit că pentru această carte a lucrat mai bine de trei ani.

”Minciuna lui Michelangelo’ a apărut la trei ani după cartea anterioară. Eu aveam un ritm de una la doi ani, dar aici se pare că a fost mult mai greu de scris. Multe dintre lucrurile care apar în carte le-am cercetat dinainte. O carte ca aceasta nu se scrie doar din documentare, e o acumulare de o viaţă’, a recunoscut autorul.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks