Acasă93Peste 95% dintre elevii din mediul rural susţinuţi de World Vision s-au...

Peste 95% dintre elevii din mediul rural susţinuţi de World Vision s-au înscris la bacalaureat

Peste 95% dintre cei aproape 300 de absolvenţi de clasa a XII-a care provin din comunităţi dezavantajate de la sate susţinuţi de World Vision România prin programul ‘Vreau în clasa a 9-a’ s-au înscris la examenul de bacalaureat, potrivit unui comunicat al acestei fundaţii transmis, vineri, AGERPRES.

Reprezentanţii World Vision România atrag atenţia că date oficiale arată că la începutul anului şcolar erau înscrişi în clasa a XII-a şi a XIII-a peste 150.000 de elevi, iar dintre aceştia vor susţine bacalaureatul în această sesiune puţin peste 73%, adică 111.329 de candidaţi.

Prin programul ‘Vreau în clasa a 9-a’, World Vision România sprijină în prezent peste 900 de adolescenţi să termine liceul. Ajutorul constă în: burse lunare pentru acoperirea cheltuielilor de maximă necesitate precum cazarea la căminul din oraş, naveta sau rechizitele şcolare; meditaţii pentru disciplinele la care se susţine bacalaureatul; acces la programe de mentorat şi dezvoltare personală; oportunităţi de stagii de practică sau pentru voluntariat; tabere de vară în care se desfăşoară activităţi de educaţie non-formală.

În ultimii 14 ani, peste 3.800 de adolescenţi de la sate au fost sprijiniţi la liceu prin programul ‘Vreau în clasa a 9-a’.

Pentru a sprijini tinerii de la sate să facă liceul, cei interesaţi pot trimite 2 euro/lună prin SMS la 8845 cu textul ‘LICEU’.

Din iunie, World Vision România desfăşoară campania ‘Copiii VOR puterea’, al cărei scop este de a le arăta tinerilor unde pot ajunge dacă îşi continuă studiile, au adăugat reprezentanţii fundaţiei.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks