Gala Societăţii Civile, un proiect The Institute care promovează activitatea sectorului non-profit, neguvernamental din România, a anunţat miercuri juriul secţiunii ‘Tineri de Bine’, dedicată proiectelor gândite şi implementate de tineri cu vârste între 15 şi 25 de ani.
Potrivit unui comunicat al The Institute transmis AGERPRES, juriul care va evalua proiectele emergenţilor din secţiunea ‘Tineri de Bine’ a Galei Societăţii Civile este format din nouă juraţi cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani, implicaţi în societatea civilă şi care activează în sectorul non-profit sau privat.
Aceştia sunt: Alexandra – Mihaela Scoruş – voluntar, studiază Psihopedagogia Specială în cadrul Universităţii Bucureşti; Ana Sabina State – voluntar, implicată în dezvoltarea sectorului cultural-creativ; Andrei Volcov – implicat în proiecte de voluntariat şi implicare locală cu comunitatea, îşi concentrează activitatea în jurul sustenabilităţii sociale, dezvoltării leadershipului şi responsabilităţii sociale corporative; Miruna-Casiana Dumitraşcu – implicată în proiecte care promovează drepturile şi responsabilităţile copilului în cadrul Salvaţi Copiii; Natanael Iriciuc – fondator al Asociaţiei Elevilor din Timiş, oferă astfel şansa elevilor de a lupta pentru drepturile lor; Radu-Nicolae Ganea – voluntar, consultant în management, specializat pe scrierea şi implementarea proiectelor cu finanţare europeană; Raluca Elena Andronoiu – implicată în proiectele de responsabilitate socială, pe care le dezvoltă în echipa din care face parte – Corporate Communication & CSR într-o companie de energie din România; Roxana Chiriţoiu – Project Manager al Future Summit, platformă regională de conversaţii pe teme de viitor şi sustenabilitate, Project Coordinator al Climate Change Summit, şi Simina Monica Dumitrache – voluntar, PR & Communication Coordinator în cadrul Fundaţiei Romanian Angel Appeal.
În pregătirea pentru evaluarea proiectelor, tinerii juraţi au trecut printr-un training în care au aprofundat înţelegerea criteriilor de jurizare ale secţiunii, alături de mentorii Ana Murray (Ashoka România) şi Andrei Popescu (ANPCDEFP). În cadrul sesiunii a fost prezentă şi Mădălina Neacşu (Habitat for Humanity), membră a echipei de Tineri Juraţi GSC 2022.
Tinerii juraţi vor lua parte şi la evaluarea proiectelor eligibile pentru Marele Premiu al GSC 2023, câştigătorii urmând a fi anunţaţi în cadrul Galei de Premiere Gala Societăţii Civile 2023, care va avea loc la finalul lunii septembrie.
Anul acesta au fost înscrise în categoria Tineri de Bine 32 de proiecte implementate în perioada 2021-2022, de către 12 organizaţii, şase grupuri şi patru persoane fizice cu iniţiative civice. Judeţele din care fac parte participanţii sunt Cluj – care participă cu 15 proiecte, Bucureşti – cu opt proiecte, Vâlcea – cu două proiecte, Arad, Botoşani, Iaşi, Mureş, Sibiu, Timiş – cu câte un proiect. La acestea se adaugă un proiect internaţional, realizat de doi tineri care studiază în străinătate. Alături de acest proiect cu activitate internaţională, 24 dintre înscrieri au acoperire locală, patru judeţeană şi trei naţională.
AGERPRES este partener media al evenimentului.