AcasăStiri generaleAccidentul de la 2 Mai/ Constanţa: Vlad Pascu rămâne în arest preventiv;...

Accidentul de la 2 Mai/ Constanţa: Vlad Pascu rămâne în arest preventiv; decizia e definitivă

Tribunalul Constanţa a respins marţi ca nefondată cererea lui Vlad Pascu, şoferul drogat care a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, privind revocarea măsurii arestării preventive, decizia instanţei fiind definitivă.

‘Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată împotriva încheierii din data de 28.12.2023 pronunţată de Judecătoria Mangalia în dosarul penal nr. 4.989/254/2023/a5 de inculpatul Pascu Matei Vlad (…), cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului (…). Definitivă. Pronunţată în şedinţă de cameră de consiliu, azi 09.01.2024’, se arată în soluţia pe scurt a judecătorilor.

Vlad Pascu le-a cerut magistraţilor să fie plasat în arest la domiciliu, pentru a putea studia în vederea înscrierii la facultate.

Pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat că inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

‘În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului’, au transmis procurorii.

Conform acestora, după ce a fugit de la locul producerii tragediei, Vlad Pascu a fost depistat pe raza localităţii Vama Veche.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks