Acţiunile derulate în cadrul proiectului Vaslui – Capitala Tineretul din România în anul 2025 se vor axa pe cinci direcţii prioritare, antreprenoriat, cultură, civico-politic, ecologie şi digitalizare, au anunţat, vineri, reprezentanţii tinerilor care au lucrat la strategia cu care municipiul reşedinţă a câştigat acest titlu.
Evenimentele se vor derula sub sloganul #întinerEŞTI iar programul capitalei este intitulat ACCED.
‘ACCED programul capitalei este cel care în următorii doi ani îşi propune ascensiunea tinerilor către orientarea şi regăsirea vocaţională, un program complex prin care tinerii vor putea să-l parcurgă, astfel încât la finalul său, ei să reuşească să aibă o perspectivă mult mai clară asupra carierei pe care vor să o urmeze sau chiar să ajungă să se reorienteze în privinţa reorientării profesionale. ACCED vine de la antreprenoriat, cultură, civico-politic, ecologie şi digitalizare, cele cinci direcţii pe care noi, în urma consultărilor pe care le-am făcut de-a lungul timpului, am ajuns să le considerăm cele mai importante pentru tineri. (…) Vom avea evenimente culturale, artistice, sportive, Open Camp, un summit care va reuşi să adune tineri din tot restul ţării şi poate facem o tradiţie din Winter Fest, care anul acesta va avea prima ediţie. Va fi un an de zile plin de evenimente, începând din ianuarie până în decembrie 2025’, declarat managerul grupului de iniţiativă, Denisa Săvuc.
Reprezentanţii grupului de iniţiativă al tinerilor au precizat că Primăria municipiului Vaslui va participa cu o finanţare a cărei valoare urmează să fie stabilită în cursul anului viitor, în funcţie de desfăşurătorul evenimentelor şi că doresc să angreneze în activităţile lor şi parteneri din mediul privat.
Aceştia au menţionat că doresc prin acţiunile pe care le vor derula să le dea tinerilor speranţa că se pot întoarce în Vaslui, deşi pleacă la studii în centre universitare sau îşi încep cariera profesională în oraşe mai mari.
Municipiul Vaslui a câştigat titlul de Capitala Tineretului în România în anul 20025 în urma unei competiţii a cărei gală a avut loc, săptămâna trecută, la Târgu-Jiu.
Anual, un oraş din România primeşte, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România şi este sprijinit financiar, prin formare şi consultanţă, în pregătirea şi implementarea iniţiativelor din dosarul de candidatură. AGERPRES /(As – autor: Loredana Ciobanu, editor: Antonia Niţă)