Administraţia Prezidenţială marchează Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului; Palatul Cotroceni, iluminat în portocaliu

0
347

Palatul Cotroceni va fi iluminat în portocaliu, vineri seară, Administraţia Prezidenţială marcând în acest fel Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului.

Într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale se subliniază că, pe măsură ce pandemia se apropie de finalul celui de-al doilea an, impactul acesteia asupra grupurilor vulnerabile este unul semnificativ.

‘Femeile şi copiii nu fac excepţie, fiind expuşi riscului de infecţie, dar şi unei îngrijiri nesigure generate de întreruperea serviciilor de sănătate în context pandemic. Astfel, campania din acest an, cu tema ‘Să vorbim deschis despre siguranţa în serviciile de sănătate acordate mamei şi noului-născut’, urmăreşte o creştere a gradului de informare şi conştientizare globală cu privire la siguranţa îngrijirii femeilor şi a nou-născuţilor, precum şi promovarea de acţiuni destinate reducerii riscurilor evitabile actului medical asociat’, se arată în comunicat.

Începând cu anul 2019, comunitatea internaţională marchează, la data de 17 septembrie, Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului.

Sursa: AGERPRESS