AcasăStiri generaleAdmitere liceu/Braşov: Ultima medie cu care s-a intrat la cel mai căutat...

Admitere liceu/Braşov: Ultima medie cu care s-a intrat la cel mai căutat colegiu – 9,52;nerepartizaţi – 85 de elevi

Peste 98% din totalul absolvenţilor de gimnaziu cu opţiuni completate au fost repartizaţi în judeţul Braşov, în învăţământul liceal, ultimul candidat admis la cel mai căutat colegiu – ”Dr. Ioan Meşotă” din municipiul Braşov având media 9,52, mai mică decât ultima medie cu care s-a intrat la acest liceu anul trecut – 9,72.

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Braşov, au fost repartizaţi 2.483 elevi (98,38%) în învăţământul liceal de stat din totalul elevilor cu opţiuni completate – 2.524: 1.642 de candidaţi au fost repartizaţi la filiera teoretică, iar 841 la cea tehnologică.

În etape anterioare repartizării computerizate au fost admişi 525 de elevi la specializări vocaţionale; 26 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă şi 18 elevi cu cerinţe educaţionale speciale pe locurile rezervate pentru această categorie.

Alţi 984 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de şcolarizare în învăţământul profesional şi dual.

Anul acesta, numărul elevilor care nu au fost admişi în învăţământul liceal este de 85, primul în lista nerepartizaţilor are media de admitere 7,78.

Aceştia vor intra în cea de-a doua etapă de repartizare computerizată, pentru care sunt disponibile 163 de locuri.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks