Mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul Aiud au vizitat Mănăstirea ‘Înălţarea Sfintei Cruci’, prilej cu care au aflat mai multe despre aşezământul monahal construit pe ‘Râpa robilor’ şi despre personalităţi care au suferit în perioada comunistă în această închisoare, potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES.
‘Sectorul Reintegrare Socială al Penitenciarului Aiud încheie activităţile lunii martie cu o noua ieşire în comunitate. Astfel, şapte persoane care îşi execută pedeapsa privativă de libertate la regimul deschis au vizitat Mănăstirea ‘Înălţarea Sfintei Cruci’ din Aiud şi au participat la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite. Cu aceasta deosebită ocazie, părintele arhimandrit Gavriil Vărvăruc, stareţul aşezământului monahal, le-a vorbit deţinuţilor despre marile personalităţi care au suferit în temniţa Aiudului în perioada comunistă, despre George Manu şi Petre Ţuţea, apoi le-a explicat simbolistica arhitecturii mănăstirii şi rolul acesteia în comemorarea şi cinstirea mărturisitorilor din secolul trecut’, a arătat, potrivit sursei citate, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, Adelina Popescu.
Ea a menţionat că proiectul se înscrie în categoria activităţilor educative desfăşurate cu persoanele private de libertate în comunitate de către Sectorul Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului Aiud.
‘Activitatea are ca scop formarea unei atitudini corecte faţă de regulile de convieţuire socială şi contribuie la dezvoltarea personală a participanţilor spre o reintegrare facilă în comunitate’, a mai spus purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud.
Închisoarea din Aiud este una dintre cele mai vechi din ţară, fiind înfiinţată în secolul al XVIII-lea, şi, totodată, una dintre cele mai mari.