În premieră, Festivalul Naţional de Muzică Folk ‘Ziua de Mâine’, ajuns la cea de-a XVIII-a ediţie, nu va mai avea loc în Alba Iulia, devenind un eveniment itinerant, anul acesta fiind ales Blajul ca loc de desfăşurare, la sfârşitul acestei săptămâni.
Potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES, de către Centrul de Cultură ‘Augustin Bena’ Alba, Festivalul Naţional de Muzică Folk ‘Ziua de Mâine’, care va avea loc sâmbătă şi duminică, revine cu un nou format, unic în cadrul evenimentelor similare din România.
‘Festivalul Naţional de Muzică Folk ‘Ziua de Mâine’ este recunoscut ca unul dintre cele mai importante evenimente folk din România, iar unicitatea sa este dată de faptul că s-a reinventat mereu în formate cât mai atractive pentru public. De această dată, ieşim din tiparele festivalurilor obişnuite şi, într-un mod curajos, schimbăm locaţia în încercarea de a duce muzica folk la cât mai mulţi oameni din judeţul Alba, prin asigurarea accesului la cultură’, a afirmat, potrivit comunicatului, managerul Centrului de Cultură ‘Augustin Bena’, Alexandru Pal.
Astfel, începând din acest an, ‘Ziua de Mâine’ devine un festival itinerant, pentru ediţia din 2023 organizatorii alegând Palatul Cultural din Blaj, premiat cu premiul ‘Europa Nostra’ al Comisiei Europene, cea mai importantă distincţie acordată în domeniul patrimoniului, obţinută în urma lucrărilor de restaurare realizate de Consiliul Judeţean Alba şi Primăria Municipiului Blaj.
Programul festivalului va cuprinde recitaluri susţinute de artişti ca Ada Milea, Mircea Vintilă, Vasile Şeicaru, Ducu Bertzi sau Dinu Olăraşu. Acesta din urmă îşi va lansa la Blaj albumul ‘Viu’.
Festivalul Naţional de Muzică Folk ‘Ziua de Mâine’ este organizat de Consiliul Judeţean Alba, prin Centrul de Cultură ‘Augustin Bena’, în parteneriat, anul acesta, cu Primăria Municipiului Blaj şi Palatul Cultural Blaj.
Festivalul este o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba. AGERPRES / (AS – autor: Marinela Brumar, editor: Marius Frăţilă)