AcasăStiri generaleAlba: Peste 16 milioane lei, finanţare nerambursabilă spitalului din Sebeş pentru gestionarea...

Alba: Peste 16 milioane lei, finanţare nerambursabilă spitalului din Sebeş pentru gestionarea crizei COVID

Spitalul Municipal Sebeş va beneficia de o finanţare nerambursabilă de peste 16 milioane de lei pentru gestionarea crizei COVID-19, au anunţat miercuri autorităţile locale.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către administraţia locală, Spitalul Municipal Sebeş este beneficiarul unei finanţări nerambursabile în valoare de 16.058.188 de lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale.

‘Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare, a semnat contractul de finanţare pentru implementarea proiectului ‘Dotarea Spitalului Municipal Sebeş în vederea creşterii capacităţii de gestionare a crizei COVID-19’. Proiectul elaborat de echipa din Primăria Municipiului Sebeş a fost depus în anul 2020 pentru finanţare din fonduri europene nerambursabile, în cadrul apelului POIM/819/9/1/Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19′, a afirmat, potrivit comunicatului, primarul municipiului Sebeş, Dorin Nistor.

Compartimentul ATI al Spitalului Municipal Sebeş va fi dotat cu 5 paturi de terapie intensivă, o staţie centrală de monitorizare pacienţi, 5 monitoare de funcţii vitale. Pentru compartimentul Ortopedie şi traumatologie se vor achiziţiona o masă chirurgicală pentru sala de operaţii ortopedie, truse pentru instrumentarul de ortopedie şi traumatologie, motor de osteosinteză, aparat Roentgen diagnostic C-ARM.

‘Printre noile dotări ale secţiei Chirurgie generală menţionăm: monitoare de funcţii vitale, turn laparoscopie, aparat ligasure, truse cu instrumentar de chirurgie generală. Camera de gardă va beneficia în curând de un aparat Roentgen portabil, de monitoare mobile pentru pacienţi, un robot de dezinfecţie, defibrilator, truse de urgenţe şi truse de reanimare. Dotările pentru secţia Obstetrică-ginecologie vor fi completate cu o masă de consultaţie, histeroscop, ecograf cu sondă convexă şi endovaginală, monitoare fetale. Secţia de medicină internă va beneficia de un ecograf abdominal cu sondă convexă şi liniară, de monitoare de funcţii vitale şi defibrilator. Compartimentul cardiologie îşi va îmbunătăţi activitatea cu ajutorul unor noi dotări: ecograf cardiac cu sondă de cord şi sondă liniară, electrocardiograf cu 12 canale, sistem de testare la efort cu bandă, holter EKG, holter TA, defibrilator’, se menţionează în comunicat.

Un nou ecograf cu sondă convexă şi liniară va fi utilizat în activitatea laboratorului de Radiologie şi imagistică medicală.

Prin intermediul acestui proiect, laboratorul de analize medicale va fi dotat, în plus, cu frigider şi congelator pentru stocarea probelor de laborator, hotă de laborator, microscop, aparat imunologie şi aparat hematologie.

‘În beneficiul pacienţilor vor fi achiziţionate 125 de paturi medicale reglabile cu telecomandă şi 125 de noptiere cu măsuţe, o parte din finanţare fiind susţinută prin proiect, restul de la bugetul local al Municipiului Sebeş’, mai arată sursa citată.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks