Free Porn
xbporn
AcasăStiri generaleAlina Gorghiu: În 2022 - cel mai redus procent de recidivişti din...

Alina Gorghiu: În 2022 – cel mai redus procent de recidivişti din ultimii 13 ani

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a afirmat, joi, că, în anul 2022, România a atins cel mai redus procent de recidivişti în populaţia încarcerată din ultimii 13 ani.

‘Ţin să vă mărturisesc că am o mica bucurie referitoare la problema recidivei: în anul 2022, România a atins cel mai redus procent de recidivişti în populaţia încarcerată din ultimii 13 ani: 36%’, a declarat Alina Gorghiu, la un eveniment organizat cu ocazia Zilei lucrătorilor din penitenciarele din România.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţie transmis AGERPRES, Gorghiu a transmis că se lucrează pentru rezolvarea problemei legate de locurile de detenţie insuficiente, iar până la sfârşitul anului vor fi date în folosinţă 1.275, obligaţie asumată prin Memorandumul Rezmiveş.

‘Ministerul Justiţiei asigură tot sprijinul necesar în vederea realizării celor două noi unităţi de penitenciar din Berceni şi Unguriu, al căror stadiu este în prezent în faza procedurilor de achiziţii. Ordinul de începere a lucrărilor de execuţie este estimat a fi emis la începutul anului 2024, dacă toate lucrurile vor evolua conform calendarului. Penitenciarul din Berceni va avea 1.000 de locuri de detenţie, iar cel de la Unguriu 900. Astfel că, în următorii 4 ani, vom avea aproape 2.000 de locuri noi de detenţie’, a arătat Gorghiu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks