Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), a declarat luni, pentru AGERPRES, că în Dolj au fost vaccinate 12.530 persoane din mediul rural, fiind judeţul din ţară cu cele mai multe persoane din rural vaccinate anti-COVID-19.
Potrivit lui Baciu, CNCAV îşi va încheia activitatea în perioada următoare, după 16 luni în care a organizat vaccinarea la nivel naţional, iar vaccinarea împotriva COVID-19 va fi transferată către medicii de familie.
‘Comitetul Naţional de Coordonare al Activităţile de Vaccinare îşi încheie activitatea după 16 luni în care a organizat vaccinarea la nivel naţional, iar acum acest proces de vaccinare împotriva COVID-19 va fi transferat către medicii de familie. La final de activitate, doresc să transmit un mesaj de mulţumire, de apreciere şi de recunoştinţă pentru toţi cei care au făcut eforturi deosebite şi au avut rezultate bune şi care s-au evidenţiat la nivel naţional. Doljul este cu siguranţă un exemplu la multe capitole şi le mulţumesc tuturor celor implicaţi în campania de vaccinare din judeţul Dolj’, a afirmat secretarul de stat Andrei Baciu.
Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a mai spus că judeţul Dolj se clasează pe locul al treilea la nivel naţional în privinţa vaccinărilor în locaţii atipice, adică nu în centre clasice, cu un număr de 21.806 persoane vaccinate.
‘Vaccinarea în locaţii atipice a ţinut strict de iniţiativa locală, de a organiza un centru de vaccinare fie la aeroport, fie în parcare, fie la mall, iar aceste lucruri s-au făcut la nivelul judeţului tocmai pentru că oamenii au dorit să închidă cât mai repede această situaţie de criză. Prin această abordare, în Dolj au fost vaccinate 21.806 persoane, clasându-se pe locul trei la nivel naţional ca număr de persoane vaccinate. Doljul s-a clasat pe locul I la vaccinarea făcută prin medicii de familie: sunt 74.600 persoane care au fost vaccinate cu ajutorul medicilor de familie. Este un rezultat excepţional pentru care merită felicitaţi toţi medicii de familie şi toţi cei care s-au vaccinat cu ajutorul medicilor de familie, precum şi toţi cei care s-au implicat în asigurarea logisticii. De asemenea, Doljul este pe locul I la vaccinare în mediul rural – 12.530 de persoane din mediul rural s-au vaccinat în Dolj, pentru că au fost trimise special echipe de vaccinare, echipe mobile în satele şi comunele unde nu exista un centru de vaccinare’, a declarat Andrei Baciu, pentru AGERPRES.
Acesta a mai afirmat că şi la vaccinarea în spitale Doljul se află pe un loc fruntaş la nivel naţional, cu 1.776 de persoane, clasându-se pe locul al 3-lea. ‘La Dolj se stă foarte bine şi la vaccinarea în rândul operatorilor economici privaţi: 4.089 de persoane care au fost vaccinate prin activităţi de vaccinare organizate de către companiile private, iar 4.644 persoane au fost vaccinate la domiciliu’, a mai afirmat Baciu.
În acest moment, la nivel naţional mai există 208 de centre de vaccinare active, care au 278 de fluxuri de vaccinare. AGERPRES / (A – autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frăţilă)