AcasăPoliticaAndrei Guşă: Alianţa PSD-PNL, care se dă marea apărătoare a democraţiei, e...

Andrei Guşă: Alianţa PSD-PNL, care se dă marea apărătoare a democraţiei, e de fapt prima care calcă în picioare orice norme democratice

În cadrul emisiunii „Lupta pentru România”, moderată de Nicoleta Cone la postul de televiziune Realitatea PLUS, Andrei Gușă a criticat strategiile electorale din campanie ale coaliției PSD-PNL, acuzându-i pe liderii acesteia că disprețuiesc și distrug democrația, scrie solidnews.ro.

„Despre Cîrstoiu cred că, dacă a mâncat prima oară mici cu Sebastian Burduja și apoi lovește în Nicușor Dan, ar avea informații pe filiera PSD că Piedone e pus de fapt ca să fie retras, miza fiind să câștige fiul său. Mi se pare că alianța asta, care luptă în numele democrației, de fapt disprețuiește democrația, pe toate palierele. Dacă începem de la București, ei vin cu un medic pe care nu-l știe nimeni și au pretenția că, dacă ei sunt Ciucă și Ciolacu, pot impune orice primar vor. În țară, au fost oameni în administrația orașelor care și-au făcut bine treaba, cum e exemplul domnului din Timișoara, retras ca să lase loc pentru cineva impus de la centru. La europarlamentare nu s-a făcut nimic și toată lumea e complet nemulțumită, coaliția venind exact cu aceeași listă de candidați, unde a mai băgat câteva fosile politice, că e vorba de Boc sau de doamna Firea. Normal ar fi să meargă la europarlamentare cu cei mai populari politicieni din partidele lor, pe care îi măsoară în sondaje și pe care îi doresc cetățenii, ca să respecte voința poporului.

Asta pare o democrație mimată, în care ei au unele garanții că pot să impună ce oameni vor. Drept este că PSD-ul nu avea vreun interes clar în scenariul care se desfășoară, fapt care demonstrează încă o dată șantajul exercitat de președintele Iohannis asupra liderilor PSD, în scopul obținerii unui post european, respectiv al supraviețuirii politice a PNL-ului”, spune Andrei Guşă.

Articolul Andrei Guşă: Alianţa PSD-PNL, care se dă marea apărătoare a democraţiei, e de fapt prima care calcă în picioare orice norme democratice apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks