„Echipa de tranziție a lui Donald Trump pregătește scoaterea Statelor Unite din acordul de la Paris privind schimbările climatice. Deci și Statele Unite vor ieși din acord, nici China, nici India, nu sunt în acord, adică cei care produc grosul de gaze cu efect de seră (undeva la 43%) sunt în afara oricărui acord. Bine că rămânem noi, în Uniunea Europeană, în acord, noi care emitem vreo 8,5% din gazele astea la nivel mondial și, apropo, nu sunt bariere invizibile care să le împiedice să se răspândească în natură, nu e ca și cum ne-am proteja măcar pe noi”, scrie, pe solidnews.ro, consultantul politic Andrei Guşă, candidat al SOS România la parlamentare.
„E un efort care aduce schimbări insignifiante, dar care distruge industria europeană și uite că liderii din Uniunea Europeană sunt atât de spălați pe creier sau atât de escroci încât continuă să promoveze politica asta dezastruoasă pentru viitorul nostru. Nici nu vrem să ne reapucăm de industriile serioase de energie, mai cu seamă cea nucleară, inclusiv importuri din Federația Rusă, că nu mai avem pe unde. Toată lumea încearcă să producă energie eoliană. Chiar acum a apărut o știre că prețurile la energie eoliană au explodat în Polonia, pentru că n-a mai bătut vântul. Așa o să ajungem și noi: dacă nu bate vântul, industria, care este o mare consumatoare de energie, va avea de suferit.
Deci Europa a ajuns cel mai îndoctrinat continent și cel mai neperformant, neviabil, din punctul ăsta de vedere al energiei. Nu sunt semne că vin lideri care să schimbe paradigma asta. Iar noi, România, suntem cei mai proști din curtea celei mai proaste școli, pentru că plătim cea mai scumpă energie, la valori nominale, de pe continentul care are cea mai scumpă energie din lume. Asta e România: cel mai prost elev din curtea celei mai proaste școli”, arată Andrei Guşă.
Articolul Andrei Guşă: „Trump pregătește scoaterea SUA din acordul de la Paris privind schimbările climatice. România rămâne cel mai prost elev din curtea celei mai proaste școli pentru că plătim cea mai scumpă energie, la valori nominale, de pe continentul care are cea mai scumpă energie din lume” apare prima dată în Ecopolitic.
Sursa: Ecopolitic.ro