Andrei Lupu: Pentru a primi miliardele de euro din PNRR, România e obligată să elimine pensiile speciale

0
39

Deputatul Andrei Lupu, aparţinând partidului REPER, a declarat luni că, pentru a primi miliardele de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, România este obligată să elimine pensiile speciale.

‘E simplu. Dacă Guvernul dorea cu adevărat o reformă, începea cu pensiile politicienilor, pe care însă le-a ignorat complet. Nu-i nimic, ne ocupăm noi: modificările propuse alături de colegii mei elimină complet pensiile speciale ale parlamentarilor, primarilor sau preşedinţilor de consilii judeţene. Vreau să văd dacă PSD şi PNL vor avea curajul să respingă aceste modificări, dar să taie apoi pensiile altor cetăţeni’, a precizat Lupu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că, potrivit amendamentelor depuse de parlamentarii REPER, sunt complet eliminate pensiile speciale pentru funcţionarii parlamentari, angajaţii Curţii de Conturi, personalul auxiliar al instanţelor şi parchetelor, personalul din aviaţia civilă, personalul diplomatic, aceştia fiind transferaţi în sistemul bazat pe contributivitate.

‘În ceea ce priveşte magistraţii, pentru a căror independenţă am luptat mereu, încercăm să obţinem şi dreptate socială. Nu îmi doresc să ne atingem de cuantumul pensiilor lor, dar este firesc să echilibrăm măcar alte aspecte privind pensionarea lor. Este firesc să parcurgă un stagiu complet de 35 de ani pentru a putea ieşi la pensie. Este firesc să li se calculeze pensia în funcţie de veniturile din ultimele 60 de luni. Este firesc să li se ia în calcul pentru pensia de serviciu doar anii de muncă efectuaţi în magistratură, iar nu şi în alte profesii. Vom lupta pentru a vedea aceste propuneri votate în Senat şi Camera Deputaţilor’, a subliniat Lupu.

Sursa: AGERPRESS