Andruşceac: Refuzul acceptării tării noastre în Schengen – cel mai lamentabil eşec în materie de politică externă

0
38

Liderul grupului deputaţilor AUR, Antonio Andruşceac, a declarat luni, la ‘Ora Guvernului’, unde este invitat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, că refuzul acceptării ţării noastre în Schengen a reprezentat ‘cel mai lamentabil eşec’ în materie de politică externă.

‘Stimate domnule ministru, mandatul dumneavoastră pare că se află sub zodia eşecului. Tot ce aţi întreprins, obiectivele importante pentru România au fost ratate. Refuzul acceptării ţării noastre în Schengen a reprezentat cel mai lamentabil eşec în materie de politică externă. A fost încununarea a 8 ani de politică externă eşuată coordonată de la Cotroceni de Klaus Iohannis, dar şi eşecul mandatului dumneavoastră. Politica ghiocelului, a capului plecat, pe care România a adoptat-o împreună cu preşedintele Iohannis, a ştirbit imaginea ţării noastre. (…) În vreme ce românii au ieşit în stradă, au boicotat firmele, băncile şi produsele austriece, dumneavoastră, ca ministru de Externe, aţi decis să băgaţi capul în pământ şi să nu faceţi nimic cu privire la aderarea la Schengen’, a spus Andruşceac.

El a mai afirmat că îl vede pe Bogdan Aurescu ‘mai preocupat în a apăra interesele altor ţări, nu pe cele ale României’.

‘Românii au nevoie de lideri politici care să acţioneze în interesul ţării. Aţi avut la dispoziţie posibilitatea de ataca la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene votul dat de Austria în consiliul JAI, 8 februarie a fost termenul limită pentru ca România să acţioneze împotriva deciziei Consiliului JAI din 8 decembrie 2022 la Curtea Uniunii Europene. Nu aţi făcut-o. Suntem la finalul lunii martie şi nu ştim nici astăzi care este planul de acţiune al Guvernului României şi al ministerului pe care îl conduceţi cu privire la aderarea la Schengen. Mai este sau nu o prioritate pentru România, mai este un obiectiv naţional, sau a fost trecut la şi altele?’, a declarat liderul deputaţilor AUR.

Sursa: AGERPRESS